Peste 7,65 miliarde de lei vechi este cel mai mare impozit pe o cladire achitat, anual, catre bugetul local de catre o persoana juridica din Sibiu, la polul opus aflandu-se o casa pentru care se plateste un impozit de nici macar 20.000 lei.
La Sibiu, cele mai mari impozite sunt achitate de firme si societati comerciale care au nume cu rezonanta si la nivel national. Astfel, pentru un complex hotelier din statiunea Paltinis, in care este inclusa si cladirea unei banci, sunt virate anual, in contul bugetului local, nu mai putin de 7,65 de miliarde de lei vechi.

La polul opus, cea mai ieftina cladire apartinand unei persoane juridice este impozitata cu aproximativ 20.000 lei vechi. "In cazul impozitelor pe cladiri, cel mai mare impozit platit de o persoana juridica pe o cladire este de 765.812 lei noi, iar cel mai mic este de 2 lei, platit pentru anumite anexe. Suma maxima, reprezentand contravaloarea impozitului pe cladire ce trebuie platita de o persoana fizica este de 7.967 lei noi, iar cea mai mica este de 1 leu nou", sustine Sergiu Olteanu, reprezentant in cadrul Serviciului de Relatii cu Presa din Priamaria Municipiului Sibiu, citat de NewsIn.

In acelasi timp, valoarea cea mai mare constituita de impozitul pe teren, care trebuie platita de o persoana juridica este de 78.452, 5 lei noi, iar valoarea minima este de un leu nou.

Cel mai mare impozit datorat de o persoana fizica pentru terenul ocupat este de 3.935 lei noi, iar cel mai mic este de un leu nou. "Aceasta valoare poate sa scada in cazul in care intra in calcul terenuri neocupate mai mici de 1 metru patrat. Situatia, oarecum ciudata, este intalnita in cazul in care pe un anumit teren s-a construit in proportie de 99 la suta, in urma lucrarilor efectuate rezultand un teren neocupat de dimensiuni reduse", adauga reprezentantul municipalitatii sibiene.

Nici cei care au un parc auto mai bine pus la punct nu scapa ieftin. Societatea Atlassib achita cele mai mari taxe catre si impozite catre municipalitatea sibiana.

Altfel, in evidentele Directiei Fiscale din cadrul Primariei Municipiului Sibiu suma de 1.044 lei noi este inregistrata ca cea mai mare valoare a unui impozit pentru un mijloc de transport ce trebuie platit de o persoana juridica. Totusi, diferenta intre aceasta valoare si cea de sase lei noi, reprezentand cel mai mic impozit ce trebuie platit de aceeasi categorie de persoane, se justifica prin faptul ca impozitul pe mijloacele de transport include toate categoriile de autovehicule, de la autoutilitare de transportmarfa pana la motorete sau scutere.

In cazul persoanelor fizice, situatia se schimba simtitor, cel mai mare impozit auto platit de o persoana fizica fiind de 671 lei noi iar cel mai mic fiind de 2 lei, patit pentru un atas.

In Sibiu, cel putin 70.000 de persoane sunt obligate sa achite taxe si impozite catre vistieria locala. In aceste conditii, cifrelemunicipalitatii indica faptul ca pana la 22 august 2006 s-a incasat suma totala de aproximativ 30 de milioane lei noi, suma reprezentand incasarile la impozite si taxe locale. Conducerea Primariei recunoaste ca in aceeasta perioada, la ghiseele Directiei Fiscale, la ghiseele postale sau prin intermediul bancilor au fost derulate un numar de 207.055 de operatiuni de catre persoane fizice, care au achitat taxe si impozite locale in valoare de aproximativ 13,5 milioane lei noi.

De cealalta parte, persoanele juridice au derulat un numar de 30.701 de operatiuni in urma carora, Directia Fiscala a Primariei Muncipiului Sibiu a incasat o suma totala de aproximativ 16,5 milioane de lei noi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri