Ofertele de pre-inchiriere reprezinta 64% din totalul tranzactiilor pe segmentul de birouri si mai mult de 59% din tranzactii au vizat zona Pipera in al doilea trimestru al anului, arata cel mai recent raport al CBRE.

Cel de-al doilea trimestru al anului 2015 a fost dominat de tranzactiile efectuate de chiriasii din sectorul IT & C, cu o pondere de 72% din activitatea totala de inchiriere. Rata totala de neocupare arata o usoara scadere, ajungand la 12,9% in trimestrul al doilea fata de 13,3% in primul trimestru al anului.

Raportul CBRE Romania arata ca stocul curent de 2,33 milioane mp ar trebui sa creasca cu circa 57.000 mp, pana la sfarsitul anului 2015.

“Pentru a doua parte a anului prevedem o crestere a activitatii pe segmentul pietei imobiliare de birouri. In urmatoarele 36 de luni, o cantitate relativ mare de noi spatii de birouri, aproximativ 800.000 de mp este programata pentru livrare. 50% din noua oferta se refera la zona de nord si Pipera si 25% in zona de vest. Zona de vest a Podului Basarab devine o noua piata ce poate concura puternic cu zona Barbu Vacarescu si chiar Piata Victoriei.”, este de parere Razvan Iorgu, managing director CBRE Romania.

CBRE Romania a intermediat in al doilea trimestru al acestui an tranzactii in valoare de 6,6 milioane euro pe segmentul de birouri. Suprafata totala tranzactionata de companie in contracte de inchiriere, renegociere sau prelungiri de contracte este de 8,519 mp. In prima jumatate a acestui an s-au tranzactionat 18,000 mp, cu o valoare totala de 15.1 milioane euro. Printre tranzactiile intermediate de CBRE pe piata romaneasca in acest an se numara Novartis si Alcon (2.925 mp in Lakeview), PowerTech (2.600 mp in Green Gate) si XOR (1.065 mp in Riverplace).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri