Alpha Group Investments, divizie a grupului Alpha Bank, va investi 80 mil. euro intr-un proiect imobiliar care va include un centru comercial si o cladire de birouri in Timisoara, oras in care si NEPI dezvolta un mall, iar Iulian Dascalu demareaza un proiect mixt similar cu Palas Iasi. De managementul noului proiect anuntat in Timisoara, denumit Timisoara Centrum, se va ocupa compania TBE Business Solutions, firma de consultanta a lui Ali Ergun Ergen, unul din cei mai experimentati oameni de retail de pe plan local.

Noul proiect va fi finalizat in 2017. Proiectul, situat pe Calea Circuvalatiunii din municipiu, va cuprinde, pe langa componenta comerciala si de divertisment, o cladire de birouri de 7 etaje. Timisoara Centrum va avea o suprafata inchiriabila de 60.000 de mp din care 10.000 mp vor fi dedicati spatiilor de birouri. Proiectul va avea 2.100 de locuri de parcare.

Mallul Timisoara Centrum va avea peste 140 de magazine

“Am demarat lucrarile de demolare a unitatilor existente. Licitatia pentru lucrarile de constructie s-a incheiat, compania responsabila de managementul proiectului este TBE Business Solutions, care va coordona intreg procesul (…)”, a declarat Ali Ergun Ergen, fondator si managing partner al TBE. Contractele de preinchiriere acopera deja peste 50% din suprafata totala inchiriabila. Centrul comercial va gazdui un hypermarket Carrefour, cu o suprafata de 11.100 metri patrati, un multiplex cu 10 sali, precum si o zona de restaurante cu peste 15 unitati si mai multe magazine de moda.

Iulian Dascalu si NEPI, investitii uriase in Timisoara

In Timisoara mai sunt in derulare alte doua proiecte importante. Grupul de companii Iulius, detinut de omul de afaceri Iulian Dascalu, va investi 220 de milioane de euro in ansamblul multifunctional Openville din Timisoara, si va cuprinde inclusiv spatii de birouri, cea mai inalta cladire din Romania, de retail si petrecere a timpului liber.

Lucrarile de constructie vor incepe in aceasta toamna, iar pana la finalul anului 2016 se vor inaugura 33.000 mp de spatii office. Prima faza de dezvoltare va fi finalizata in ultimul trimestru din 2017 si va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail si parcul. A doua etapa va presupune dezvoltarea de spatii office pana la suprafata de 131.000 mp, in functie de cerintele pietei.

NEPI a demarat constructia unui mall de 70.000 de mp in Timisoara, care va include pationoar, un cinema 4Dx, dar si un Carrefour de 10.000 mp.

Constructia si implementarea proiectului Timisoara Centrum sunt coordonate de TBE Business Solutions. Echipele antamate in diversele etape ale acestuia sunt B2 (lead designer) Chapman Taylor (arhitect concept), Actectura (birou local de arhitectura, insarcinat de procesele de autorizare si obtinere de avize) si Aquarius (project manager).

TBE Business Solutions este o companie romaneasca, infiintata in 2013 de catre Ali Ergun Ergen, cel mai renumit specialist de retail din Romania. Alpha Group Investments este un instrument de investitii al Alpha Bank, care detine, printre altele, un numar important de bunuri in sectoarele imobiliar si hospitality din regiunea Europei de Sud-Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri