Achizitia Deva Logistics Park de catre olandezii de la CTP s-a incheiat pe 30 iunie si adauga peste 10 mil. euro volumului de investitii de pe piata, potrivit CBRE, compania care a consiliat vanzatorul.

Deva Logistics Park este un parc logistic cu o suprafata inchiriabile de peste 42.000 mp din care 26.000 mp sunt deja finalizati. Printre chiriasii parcului logistic se numara Carrefour, Havi Logistics si Tibbett Logistic, care a subinchiriat de la Carrefour.

Prima cladire din proiect a fost construita in 2009, iar a doua in 2011. Terenul permite realizarea a inca aproape 17.000 mp de spatii de depozitare.

Potrivit datelor CBRE in primul semestru al anului au fost inchise patru tranzactii cu proprietati industrial, cumuland o valoare de 133 mil. euro. Pe landa vanzarea Deva Logistics Park, oficialii CBRE spun ca o serie de alte proprietati sunt in due diligence ceea ce este probabil sa se traduca intr-un volum considerabil de tranzactii si in a doua parte a anului.

Consultantii CBRE mentioneaza si ca yieldurile continua sa descreasca bazat partial pe sentimentul general fata de mediul economic local, dar si ca urmare a compresiei yieldurilor din alte piete si a reducerii costurilor de finantare din Romania. Ca urmare a acestor factori, dar si a atractivitatii proprietatilor industrial, yieldurile prime sunt la un minim istoric de la debutul crizei, ajungand la 8,75% in trimestrul al doilea al anului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri