Preturile apartamentelor din Capitala au inregistrat cea mai mare crestere a preturilor din acest an in luna iulie, conform unei analize realizate de HomeFinders. Preturile au crescut cu 5,3% comparativ cu luna iunie 2015 si cu 2,8% fata de iulie 2014.

Pe segmentul mediu si premium, respectiv zonele centrale, semicentrale si de Nord, pretul mediu solicitat de proprietari a revenit la valoarea din lunile de primavara: 68.000 de euro. Acest pret este cu 3,03% mai mare decat acela solicitat in luna iunie. De cealalta parte, in zonele marginase ale Bucurestiului, preturile medii solicitate au crescut considerabil fata de luna iunie, cu 8,51%, cea mai mare crestere inregistrata in acest an pe segmentul rezidential. Astfel, proprietarii de apartamente situate in aceste zone solicita acum un pret mediu de 51.000 de euro, pret similar cu cel din luna februarie (51.050 de euro) si cu 1.000 de euro mai mare decat in lunile de primavara.

Comparativ cu luna iulie a anului trecut, preturile medii solicitate de proprietari au crescut pe ambele segmente de piata. In zonele marginase, cresterea este una usoara, de 0,5%. In schimb, valorile apartamentelor din segmentul mediu si premium au consemnat cresteri de 4,61%. Astfel, pretul mediu solicitat pentru un apartament din zonele semicentrale, centrale si de Nord se situa, in luna iulie a anului trecut, in jurul valorii de 65.000 de euro.

In timp ce preturile sunt mai mari decat in iunie, ofertele sunt mai putine. In luna iulie a acestui an au fost scoase pe piata 3.529 de oferte de apartamente, cu 18,7% mai putine decat in luna trecuta. Dintre acestea, 1.674 sunt situate in centrul, semicentrul si Nordul Bucurestiului, iar 1.855 in zonele marginase.

In schimb, comparativ cu iulie 2014, volumul de oferte a inregistrat o crestere spectaculoasa, de 51,71%. Pe segmente de piata, in centru, semicentru si Nord, numarul total de oferte a crescut cu 48,9%, iar la periferie cu 54,32%.

”Evolutia pietei rezidentiale a Capitalei in luna iulie 2015, comparativ cu iulie 2014, reflecta insasi evolutia din ultimul an. Avem mult mai multe oferte de apartamente, in toate zonele, datorita extinderii dezvoltarilor noi, dar si datorita faptului ca atat proprietarii, cat si cumparatorii, au mai multa incredere in piata. Cererea este si ea in crestere, iar preturile apartamentelor din centru, semicentru si Nord au valori mai mari, intrucat acest segment devine din ce in ce mai atractiv pentru cumparatori si pentru dezvoltatori.” declara Paul Ghinea, managing partner HomeFinders.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri