Numarul autorizatiilor de constructie pentru locuinte a crescut in primele sapte luni ale anului cu 3,3% fata de aceeasi perioada a anului anterior, la 22.271, a anuntat, vineri, Institutul National de Statistica (INS).

Mai multe regiuni au inregistrat cresteri, respectiv Sud-Est, cu 367 autorizatii, Nord-Est, cu 295, Sud-Muntenia, cu 160, Nord-Vest, cu 101, si Vest, cu 50. Scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale au fost in regiunile Centru, cu 167 autorizatii, Bucuresti-Ilfov, cu 84, si Sud-Vest Oltenia, cu 7, scrie Mediafax.

In luna iulie, numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a crescut cu 4,3%, comparativ cu aceeasi luna din anul anterior, la 3.972, dar a scazut cu 3,5% raportat la luna iunie din acest an. Din cele aproape 4.000 de autorizatii eliberate, cele mai multe, respectiv 63,3%, sunt pentru zona rurala.

Evolutie pozitiva a fost consemnata in regiunile Bucuresti-Ilfov, cu un plus de 105 autorizatii, Vest, in crestere cu 50, Sud-Est, cu 47, Nord-Vest, cu 46, si Nord-Est, cu 22. Scaderi s-au inregistrat in trei regiuni de dezvoltare, respectiv Centru, cu 68 autorizatii, Sud-Muntenia, cu 24, si Sud-Vest Oltenia, cu 13.

Citeste si:
INS: Crestere cu 1% a castigului salarial mediu brut, in octombrie
INS: Crestere cu 1% a...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Creste numarul de pasageri pe aeroporturile romanesti