Sediul Huawei din Shenzhen este locul in care traiesc, muncesc si se relaxeaza (in pauze) nu mai putin de 40.000 de oameni. Campusul gigantului tehnologic este in realitate un oras in miniatura, cu banci, cafenele, spital, parcuri si cea mai mare cantina din Asia. Urmariti un fotoreportaj realizat de wall-street.ro la sediul central al Huawei.

In sediul central al Huawei din Shenzhen lucreaza 40.000 de angajati, dintre care 300 sunt expati. Acest numar impresionat trebuie sa fie impartit in jurul pranzului in doua, pentru ca cea mai mare cantina din Asia sa poata face fata, dupa cum afirma cu mandrie reprezentantii Huawei.

Infrastructura sediului central este impresionanta, campusul Huawei fiind in realitate un oras in miniatura. Cele peste 25 de cladiri se intind pe mai bine de doi kilometri patrati, angajatii avand la indemana un mic spital, banci si spatii comerciale, dar si foarte multe spatii verzi, lacuri artizanale si parcuri imense pentru a se relaxa.

Una dintre cladiri gazduieste si Academia Huawei, locul in care angajatii care isi doresc sa promoveze sunt train-uiti de managerii cu experienta din cadrul companiei.

Gigantul tehnologic subventioneaza si cazarea pentru circa 3.000 de angajati, cateva cladiri fiind dedicate angajatilor la inceput de drum. O sa va intrebati de ce Huawei pune la dispozitia angajatilor, doar cei de pe pozitii entry level, aceste spatii de cazare in campus.

Ei bine, desi la prima vedere viata in China ar putea sa para ieftina, in Shenzhen preturile la imobiliare au explodat in ultimii ani. Un apartament de 100 mp intr-o zona buna a orasului poate fi cumparat si cu 500.000 dolari americani, dar si intr-o zona mai putin renumita trebuie sa scoti din buzunar 300.000 dolari.

Chiriile sunt si ele la niveluri la care tinerii la inceput de drum, chiar daca intr-un domeniu promitator precum cel al tehnologiei, nu si le permit.

Nu in ultimul rand, campusul Huawei dispune si de un centru expozitional, un spatiu modern in care tabletele, smartphone-urile sau ceasurile inteligente, dar si echipamentele sofisticate de telecomunicatii si retelistica, sunt expuse pentru a fi testate si analizate de vizitatori.

Huawei este unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de solutii tehnologice pentru informatii si comunicatii (IT&C). Compania are peste 170.000 de angajati la nivel mondial si livreaza solutii, echipamente si servicii IT&C in peste 170 de tari si regiuni, deservind mai mult de o treime din populatia lumii. Huawei a fost infiintata in 1987 de Ren Zhengfei, un fost militar de profesie inginer, care a profitat de libertatile oferite de regimul comunist in cadrul zonei economice speciale a Shenzhenului si a inceput sa produca comutatoare pentru telefoane, pentru ca ulterior sa creeze si alte echipamente pentru industria de telecomunicatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri