Subventia de 20% acordata de la stat tinerilor casatoriti care au cel mult 35 de ani, pentru prima casa construita, va fi acordata si tinerilor celibatari, a anunta ministrul delegat pentru lucrari publice, Lazlo Borbely. "Am facut o prima analiza si am constatat ca bugetul poate rezista daca extindem aceasta facilitate la toti tinerii de sub 35 de ani", a declarat ministrul, citat de NewsIn.

Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a anuntat, in luna august, ca tinerii care doresc sa-si construiasca case cu subventie de 20% se vor putea inscrie pe liste incepand din luna septembrie. Subventia se acorda o singura data, in limita a maximum 81 de metri patrati suprafata construita, si in limita prevederilor bugetare anuale.

De aceasta subventie pot beneficia tinerii care la data contractarii locuintei au cel mult 35 de ani fiecare, dar si persoane sau familii ramase fara adapost in urma avarierii grave sau distrugerii locuintelor proprii, din cauza unor calamitati naturale sau a unor dezastre ori accidente de care nu se fac vinovati.

De asemenea, subventia poate fi acordata persoanelor si famililor evacuate din imobile expuse unui risc major, cum ar fi alunecarile de teren, seismele, inundatiile, precum si persoanelor sau famililor evacuate si chiriasilor din locuinte ce fac obiectul unor legi de restituire catre fostii proprietari a imobilelor trecute in proprietatea statului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri