14 Septembrie 2015

Moody's indeamna la prudenta in real estate-ul comercial din Europa



In contextul redresarii resimtite pe piata europeana, Moody's Investors Service, indeamna la prudenta pe sectorul de real estate comercial, care ar putea sa se confrunte cu turbulente sub forma volatilitatii pietei, cresterii ratei de dobanda si a costurilor de constructie.

Oficialii Moody's spun intr-un comunicat de presa ca sunt incantati sa vada o crestere a pietei proprietatilor comerciale din Europa si ca au oferit rating in acest an pentru obligatiuni ipotecare comerciale in valoare de 1,5 mld. euro. In acelasi timp insa, agentia de rating are o viziune temperata asupra pietei si evalueaza piata de proprietati comerciale din Europa cu un optimism precaut.

Chiar daca volumele obligatiunilor ipotecare comerciale tranzactionate a fost mai mare decat in 2014, agentia de rating considera ca exista incertitudine in jurul nivelului de emisiune pentru restul anului in conditiile volatilitatii pietei de capital, dar si pe baza incertitudinilor privind rata dobanzii.

Agentia de rating puncteaza de asemenea ca in contextul in care s-a extins mixul de finantatori, dar si a cresterii lichiditatii din piata, piata inclina mai mult in favoarea celor care se imprumuta.



Citeste si