Immochan, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari prezenti pe piata din Romania, va finaliza in primavara anului viitor cea de-a doua faza a proiectului Coresi din Brasov, o extindere practic a actualului centru comercial din oras cu inca 14.000 mp, zona care va fi impartita in trei spatii de interes, dupa cum o descriu reprezentantii companiei.

“Decizia a fost luata si practic extinderea centrului comercial este un proces in derulare pe care speram sa il incheiem in aprilie 2016. Cea de-a doua faza a proiectului este de fapt o zona complementara a ceea ce astazi este Coresi. (...) Suntem la inceput. Prima problema in dezvoltarea celei de-a doua faze a proiectului fost cea a mostenirii istorice de pe platforma Tractorul. Putem demola vechiile fundatii, dar am lucrat mult pe partea de planuri si acum demolam sau evitam fundatiile. Cei 14.000 mp care se vor alatura actualului proiect ii vedem impartiti in 3 zone de interes complementare – o zona de mobilier si decoratiuni pentru casa – prelungirea zonei de fashion cu alte branduri – si un centru de fitness World Class care se va intinde pe o suprafata de 2.400 mp si o zona de service auto”, a declarant Tatian Diaconu (foto mai jos), director general Immochan Romania, in cadrul unei intalniri restranse cu presa.

Potrivit acestuia, in momentul de fata aproximativ 85% din totalul suprafetei inchiriabile a viitoarei faze a proiectului comercial a fost contractata, valoarea totala a investitiei necesara pentru a doua faza urmand sa se ridice la aproximativ 10 milioane de euro.

“Investitia necesara in viitoarea extindere se va situa in jurul a 10 milioane de euro. O data cu noua investitie se vor crea noi locuri de munca. Prin prima faza a proiectului s-a generat un numar de aproximativ 800 de locuri de munca, iar o data cu finalizarea celui de-al doilea proiect, numarul acestora ar urma sa creasca cu aroximativ 60”, a mai aratat Tatian Diaconu, in discutia cu jurnalistii prezenti la eveniment.

Proiectul rezidential Coresi ia startul in 2016: “Nu vindem terenul. In 2016 incepem lucrarile”

Pus sub semnul intrebarii, proiectul dezvoltarii unui ansamblu rezidential a devenit de acum o certitudine, terenul aflat in proprietatea Immochan urmand sa deserveasca unui cartier de locuinte, asta desi dezvoltatorul francez a luat in calcul inclusiv vanzarea acestuia.

“Avem o decizie clara – nu vom vinde terenul din Brasov. Este o decizie strategica care ne va face sa fim initiatorii proiectului rezidential, estimarea noastra fiind aceea Problemele sunt reprezentante de mostenirea istorica ramasa de la uzine. Sunt o problema ce trebuie depasita, dar peste care am decis ca vom trece”, a mai aratat directorul general Immochan Romania.

Immochan, o directie clara: Expansiunea

Intrebat de wall-street.ro despre planurile Immochan in Romania dupa finalizarea completa a proiectului din Brasov, Tatian Diaconu a tinut sa precizeze ca expansiunea dezvoltatorului imobiliar nu se va incheia aici

“Urmarim sa continuam expansiunea in Romania si ne uitam cu interes spre zona Transilvaniei. Un proiect de dimnesiunea Coresi nu va putea fi realizat decat intr-un oras din top 7. In urma cu doi ani de zile, Immochan detinea doua centre comerciale, iar in prezent avem 23 de spatii (Auchan si centre comerciale aflate in proprietatea Immochan – n.red.).Vrem ca un alt proiect de acest calibru sa fie realizat altfel, dar sa pastreze din caracteristicile pe care le-a introdus Coresi pe piata din Brasov”, a mai punctat Diaconu.

Coresi Brasov: peste 4 milioane de vizitatori in primele sase luni si vanzari de peste 25 milioane euro pentru comercianti. Ce planuri are Immochan

Inaugurat in primavara acestui an, proiectul Coresi din Brasov se poate dovedi un succes dupa cum il descriu si oficialii Immochan, asta dupa ce in prima jumatate de an de activitate in orasul din centrul tarii peste 4 milioane de client i-au trecut pragul, iar vanzarile chiriasilor, fara a lua in calcul ancora Auchan Coresi au depasi pragul de 25 de milioane de euro.

“Cifra de afaceri realizata de comercianti, cu exceptia Auchan, la 6 luni, s-a ridicat la peste 25 milioane de euro. Daca ne vom raporta la metru patrat si la faptul ca suntem in Brasov, vorbim de cifre exceptionale. Tot din datele pe care le detinem, 55% din clientii care trec pragul centrului commercial revin”, au mai punctat reprezentantii dezvoltatorului imobiliar.

Intrebat de wall-street.ro daca succesul din primele sase luni va schimba in vreun fel si asteptarile in ceea ce priveste incasarile din chirii, Tatian Diaconu spune ca se asteapta la o crestere a acesteia, peste estimarile initiale anuntate in primavara acestui an.

“Azi, daca ne uitam la ultimele 6 luni putem vorbi de peste 4 milioane de vizitatori. Proiectia initiala pare azi un obiectiv deja realizat, avand in vedere ca perioada de iarna in Brasov este una propice activitatilor indoor. In urmatoarele 6 luni ne asteptam la un trend pozitiv. Va fi o crestere. Ne asteptam ca fluxul de clienti sa se mareasca o data cu venirea sezonului rece, lucru care va face ca vanzarile sa creasca in mod direct. Vom depasi pragul de 6 milioane de euro incasari din chirii in primul an de activitate”, a raspuns Tatian Diaconu intrebarii wall-street.ro.

Coresi Brasov este cel mai mare centru comercial si de entertainment din centrul tarii., avand o suprafata totala inchiriabila de circa 45.000 de metri patrati. Proiectul Coresi Shopping Resort din Brasov a demarat inca din urma cu trei ani de zile, cand Immochan a achizitionat aproximativ 100 de hectare din fosta platforma industriala Tractorul, insa constructia efectiva a centrului comercial a inceput in urma cu un an de zile.

La inaugurarea centrului comercial din Brasov, Tatian Diaconu, director general Immochan, sustinea ca ceea s-a realizat la Brasov este in primul rand o dezvoltare urbanistica. "In urma cu trei ani de zile, pe 12 aprilie 2012, grupul Auchan a decis sa investeasca in Romania, in conditiile in care alti investitori plecau din tara. Am decis sa investim la Brasov, prin achizitia a 100 de hectare. Astfel, Immochan a achizitionat 8% din suprafata disponibila a orasului. (...) Nu este suficient sa cumperi un teren si sa lasi sa creasca sa creasca buruieni pe el. Dezvoltatorii se impart in doua mari categorii: cei care promit si cei care fac", a precizat Tatian Diaconu.

Potrivit informatiilor companiei, investitia in prima faza a proiectului Coresi din Brasov s-a ridicat la circa 60 de milioane de euro.

Pentru brasoveni, Coresi Shopping Resort este al doilea proiect in materie de shopping, dupa Unirea Shopping Center, proiect detinut de omul de afaceri Dan Adamescu. In Brasov, o zona foarte importanta shopping si entertainment este si centrul istoric al orasului, plin de spatii incarcate de istorie, dar si de magazine cu branduri la moda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri