P3, investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietati europene de logistica, va incepe constructia unei noi cladiri in cadrul parcului P3 Bucharest din Romania.

Depozitul, cu o suprafata de 28.000 mp, este prima cladire dezvoltata de P3 in Romania dupa achizitia parcului logistic P3 Bucharest de la inceputul acestui an. Constructia a fost demarata la sfarsitul lunii septembrie, spatiul fiind disponibil pentru inchiriere in perioada urmatoare.

Parcul are o locatie strategica, fiind situat la intrarea in Bucuresti, la km 13 de pe autostrada A1, si cuprinde in prezent 215.000 mp de spatii pentru depozitare ocupate in totalitate. De asemenea, parcul dispune de 40 de hectare de teren si permite dezvoltarea a peste 160.000 mp de spatii suplimentare cu unitati incepand de la 5.000 mp si pana la 50.000 mp. Noua cladire, care are ca termen de finalizare luna aprilie 2016, va fi construita pe un teren de 6 hectare.

„Cresterea rapida a pietei de logistica din Romania a avut ca rezultat o cerere extraordinara pentru spatiile de depozitare, fapt care a dus la scaderea ratei de neocupare la doar 5% in zona Bucurestiului. Prin constructia speculativa a acestei cladiri, putem asigura spatii disponibile imediat pentru clientii nostri, precum si solutii Build-To-Suit. Acest proiect demonstreaza increderea in piata din Romania, unde suntem prezenti inca din anul 2010. Ne dorim sa ne dezvoltam si sa investim aici, pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor din portofoliul nostru european care cauta spatii de calitate si servicii de prima clasa. Expertiza europeana a P3, precum si intelegerea pietei din regiunea CEE si in special a pietei din Romania, ne ajuta sa livram acest proiect”, explica Ian Worboys, CEO al P3.

Noua cladire va fi una dintre constructiile de noua generatie ale P3, conceputa conform standardelor europene de protectie a mediului, pentru a reduce costurile operationale. Prin urmare, P3 va implementa solutii de reducere a costurilor cu energia si solutii tehnologice de dezvoltare durabila precum iluminatul cu LED, panourile de fatada eficiente energetic, sistemele de reducere a consumului de apa si un sistem complet de management al cladirii.

„Expansiunea parcului P3 Bucharest ne va permite sa satisfacem cererea de spatii de depozitare sustenabile si de mari dimensiuni pe piata din Romania, care este intr-o continua crestere”, Peter Beár, managing director P3 pe Europa Centrala si de Est si managing director al P3 Romania.

La randul sau, Laurentiu Duica, head of leasing al P3 Romania, a adaugat ca s-a inceput procesul de obtinere a autorizatiilor pentru dezvoltarea de noi cladiri pe terenul existent imediat dupa finalizarea procesului de achizitie a parcului P3 Bucharest. „Prin obtinerea acestor aprobari din timp, ne-am asigurat ca putem raspunde rapid cererii de spatii de tip Build-To-Suit si reduce timpul de livrare a unei cladiri noi la doar 5-6 luni. Am lucrat intens sa punem acest proiect pe picioare. Consideram ca va atrage noi clienti in parcul nostru si, nu in ultimul rand, va genera noi locuri de munca in regiune”.

P3 este un investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietati europene de logistica. Prezent in Europa, P3 are un portofoliu impresionant de active ce cuprinde nu mai putin de 144 de centre de distributie, totalizand 3 milioane de mp de spatii in noua tari, precum si terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,3 milioane de mp de noi spatii.

PointPark Properties a adoptat numele „P3” ca element de brand si va utiliza denumirea P3 Logistic Parks. P3 este detinut de TPG Real Estate si Ivanhoé Cambridge.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri