Globalworth Real Estate Investments, companie controlata de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a atras 53,8 milioane de euro printr-un plasament de actiuni la bursa din Londra, suma care este cu 54%, respectiv 18,8 milioane de euro, peste cea avuta initial in vedere, de 35 milioane de euro.

Compania a anuntat saptamana trecuta ca fondurile atrase vor fi folosite pentru noi investitii, inclusiv in Romania, precum si pentru finantarea actualelor proiecte de dezvoltare. York Capital Management Global Advisors a subscris 25 de milioane de euro pentru 4,2 milioane de actiuni, prin intermediul companiei afiliate York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg), prin care si-a majorat participatia la 15,4 milioane de titluri, reprezentand 25% din capitalul in actiuni al Globalworth, scrie Mediafax.

Oak Hill Advisors (Europe) a subscris 7,2 milioane de euro pentru 1,2 milioane de actiuni, prin intermediul anumitor fonduri si conturi pe care le administreaza. Astfel, detinerea Oak Hill Advisors a ajuns la 8,4 milioane de titluri, reprezentand 13% din capitalul in actiuni al Globalworth. Compania Lenuta, detinuta de directorul general adjunct al Globalworth, Dimitris Raptis, care este si director de investitii, a subscris 195.000 de euro pentru 32.500 de actiuni. In acest fel, participatia lui Rapti a urcat la 193.348 de actiuni, respectiv 0,3% din capitalul Globalworth.

La jumatatea lunii septembrie, Globalworth Real Estate Investments a semnat un memorandum de intelegere pentru achizitia unui portofoliu imobiliar format din 30 de active, precum si a altor doua cladiri de birouri din Romania, pentru 120 de milioane de euro. Portofoliul de active imobiliare este format din cladiri finalizate si terenuri si este inchiriat catre o compania multinationala, anticipandu-se ca va avea o contributie de 3 milioane de euro pe an la veniturile din chirii ale Globalworth, potrivit companiei.

Celelalte doua proprietati, cu o suprafata inchiriabila totala de 35.000 de metri patrati, vor aduce venituri de 6,5 milioane de euro pe an. Costul total al investitiilor pentru ambele tranzactii este estimat la 120 de milioane de euro, potrivit Globalworth. Globalworth a fost infiintata in 2013 de Papalekas pentru a reuni sub o singura umbrela proiectele imobiliare detinute in Romania, printre care cladirile de birouri BOB, BOC, Tower Center International si complexul de locuinte Upground Tower.

La data de 15 septembrie, Globalworth detinea in Romania 14 active imobiliare, in valoare de 808,8 milioane de euro, dintre care 13 in Bucuresti si un parc de logistica in Timisoara. La sfarsitul anului trecut, Globalworth detinea in Romania un portofoliu de aproape 600 de milioane de euro.

In acest an, Globalworth a finalizat achizitia a trei active anuntate in ultimul trimestru al anului trecut. Toate achizitiile au fost finalizate in termenii conveniti, respectiv UniCredit HQ si Nusco Tower la sfarsitul lunii martie si Green Court Building "A" la 30 iunie. Costul total al investitiilor in aceste proprietati a fost de 130 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri