In inima Bucurestiului, pe bulevardul Aviatorilor, sta ridicata de zeci de ani o casa a unei vechi familii boieresti, aflata acum in proces de renovare si restaurare.

vila istoricaImobilul construit in 1940 are o suprafata de 660-680 mp si au fost conservate o serie de elemente originale, de la usi, ferestre si parchet, la sobe.

vila interbelicaLucrarile de renovare ale cladirii se vor finaliza in acest an, insa vechea locuinta interbelica a fost mentinuta intr-o stare buna si in perioada comunista, unul dintre motive fiind faptul ca a fost folosita de granzii partidului. In casa istorica se spune ca ar fi locuit chiar si Manea Manescu. Dupa 1990, locuinta a fost recuperata de proprietarii de drept si a fost inchiriata catre ambasade sau diferite companii, fiind inclusiv locuinta unui ambasador.

casa istoricaCasa a fost proiectata pentru a servi ca locuinta unei familii; parinti si un copil, iar pe langa spatiile foarte bine conservate, vila dispune si de un fost adapost antibomba, dar si de o curte interioara spatioasa.

vila monument istoricIn prezent, locuinta este scoasa la inchiriere, potrivit oficialilor Esop. “Proprietatea, cu o constructie eleganta si cu o gradina generoasa, este potrivita atat pentru a fi un sediu de ambasada, cat si pentru o firma de audit, o companie mare de publicitate sau un cabinet de avocatura de top”, declara Alexandru Petrescu, managing partner Esop Consulting. Alexandru Petrescu mentioneaza ca zona Aviatorilor este cea mai solicitata pe segmentul premium la inchiriere in Bucuresti.

Fotografii de Mircea Dragos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri