Compania austriaca de investitii imobiliare Immoeast Immobilien Anlagen AG va investi 80 de milioane de euro in constructia unei cladiri de birouri de 40.000 de metri patrati. Cladirea de birouri "Jandarmeriei Office" va fi amplasata in nordul Bucurestiului, in Baneasa si va avea 38.000 de metri patrati de spatiu pentru birouri si 2.000 de metri patrati de spatiu comercial.

Cladirea va fi ridicata in trei etape, prima etapa urmand sa aduca pe piata 14.000 de metri patrati de spatiu inchiriabil. Lucrarile de constructie vor demara in vara anului viitor, urmand sa se finalizeze in 2009 sau 2010.

"Jandarmeriei Office" va fi construita impreuna cu un fond britanic de investitii si cu dezvoltatorul European Future Group, care este prezent deja pe piata romaneasca de cativa ani. Immoeast detine 89% din viitorul proiect, urmand sa preia restul de 11 la suta dupa incheierea primei faze de construire.

"Proiectele noastre de birouri in Romania sunt printre cele mai importante investitii ale companiei", a declarat citat de NewsIn presedintele Immoeast, Karl Petrikovics. Totalizand peste 200.000 de metri patrati, cele noua proprietati pe care le detinem in prezent pe piata romanerasca de birouri sunt inchiriate in intregime, a explicat oficialul. Printre acestea se numara Bucharest Corporate Center, Pipera Center, Iride Business Park, Otopeni Logistics, Bucharest Global Business Center.

In apropierea viitoarei cladiri de birouri, Immoeast construieste ansamblul rezidential "Jandarmeriei Residential", care va aduce pe piata 360 de noi locuinte, in urma unei investitii de circa 50 de milioane de euro. Proiectul va fi ridicat in cooperare cu dezvoltatori locali si va fi vandut viitorilor locatari. "Jandarmeriei Residential" va avea un randament investitional de peste 20 la suta, este de parere Petrikovics. Lucrarile de constructie vor demara in primul semestru al anului viitor si se vor incheia la sfarsitul lui 2009.

Intre proprietatile companiei in Romania se numara si proiectul de spatii comerciale si pentru birouri Harbourside, din Constanta.Pana in prezent, Immoeast detine 19 proprietati in Romania, respectiv spatii pentru birouri, centre comerciale, spatii logistice si rezidentiale, totalizand 671.500 de metri patrati. Romania este in prezent cea mai importanta locatie pentru investitiile companiei in afara Uniunii Europene, potrivit oficialilor companiei.

Immoeast a cumparat recent, pentru 400 de milioane de euro, 25% din actiunile companiei ungare Trigranit, care va realiza la Bucuresti proiectul Esplanada.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri