Clubul Skin din Iasi a postat un ordin de incasare prin care se arata ca a donat 24.500 lei pentru victimele din Colectiv la care a platit si 171 lei comision bancar catre BRD. Oficialii clubului din Iasi au confirmat ca au platit comisionul. Si clubul Heaven din Timisoara, ce a ramas deschis sambata, a donat 25.000 lei victimelor din Colectiv suma fiind depusa printr-un ordin de plata tot catre BRD, insa nu stim daca tranzactia a fost comisionata sau nu. Donatiile din campania Noua ne pasa le puteti face in urmatoare conturi.

Oficialii BRD au mentionat pentru wall-street.ro ca banca s-a autosesizat de ieri cu privire la aceasta situatie, care va fi remediata. Oficialii bancii spun ca banii care au fost perceputi sub forma comisionelor in cazul donatiilor pentru victimele Colectiv vor fi ori returnati catre cel care a facut plata, ori virati ca donatii in conturile prin care se strang fonduri. In ceea ce priveste motivul care a stat la baza neintelegerii, oficialii BRD spun ca situatia a fost determinata de faptul ca respectivele conturi in care s-au facut donatii au fost conturile generale standard ale acelor entitati, conturi carora li se aplica comisioane, si astfel s-a comisionat automat orice tranzactie. Potrivit explicatiilor bancii, in mod normal, pentru a nu fi comisionate donatiile ar fi trebuit realizate in conturi speciale necomisionate sau banca sa fie anuntata din timp de campanii astfel incat sa ia toate masurile necesare si pentru conturile standard, lucru care in cazul de fata probabil nu a fost posibil in conditiile situatiei de criza in care s-a actionat rapid. Banca promite ca situatia va fi remediata in cel mai scurt timp.

BCR anunta si ea ca nu comisioneaza donatiile catre ONG-urile din Bursa Binelui care sustin familiile victimelor de la Colectiv, banca fiind in discutii si cu Fundatia Estuar pentru a crea un proiect in care oamenii sa doneze chiar si 5 lei, fara comsioane, in conturile ONG-ului.