Impozitele pe proprietati in Romania vor creste de cateva ori in urmatorii ani, apreciaza directorul general al companiei de evaluare Darian, Adrian Crivii.

In Uniunea Europeana impozitele pe proprietati sunt de 4-5 ori mai mari decat in Romania, a precizat Crivii, care a adaugat ca si in Romania in perioada urmatoare dupa aderare vor veni mai multi bani la bugetul public din impozitarea justa a proprietatilor.

Acesta s-a referit la problematica managementului oraselor, care trebuie sa se axeze pe administrarea proprietatilor, iar autoritatile locale vor trebui sa duca o politica de crestere a valorii proprietatilor. "Daca duci o politica inteligenta a dezvoltarii urbanistice a oraselor, aceasta va duce la o crestere a valorii proprietatilor, care, la randul sau, corelata cu taxarea justa a proprietatilor, va aduce banii pentru proiectele mari de infrastructura", a afirmat reprezentantul companiei Darian, citat de Rompres.

In SUA, spre exemplu, pentru o proprietate de 500.000-600.000 de dolari se plateste un impozit anual de 10.000-15.000 de dolari. in Romania, pentru o vila de 500 de metri patrati in Cluj se plateste un impozit de circa 10 milioane lei vechi, in timp ce pentru un apartament vechi din Ferentari, de 50 metri de patrati, impozitul ajunge la aproape un milion lei vechi, a mentionat Crivii.

Prezenta pe piata din 1990, compania Darian desfasoara o gama completa de evaluari, de la cele de societati, proprietati imobiliare, masini, echipamente si bunuri mobile, pana la evaluari si proiecte pentru fuziuni si divizari, pentru operatiuni pe piata de capital, evaluari in vederea lichidarii si evaluari pentru raportari financiare si fiscalitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Ce beneficii extrasalariale și-au ales angajații în 2019
Setari Cookie-uri