Grupul belgian Atenor negociaza vanzarea complexului de cladiri de birouri Hermes Business Center, situat pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu din Bucuresti si compus din trei cladiri cu suprafata totala de 73.180 metri patrati, din care una a fost finalizata, iar celelalte vor fi livrate in 2016 si 2017.

"Perspectivele pietei de inchiriere de spatii de birouri raman favorabile in Romania, in contextul cresterii economice. Sunt in desfasurare negocieri initiale pentru vanzarea acestor cladiri, insa nu se poate preciza o data la acest moment", se arata intr-un raport financiar al Atenor.

Grupul a semnat un contract de inchiriere cu Genepact pentru 22.000 de metri patrati pentru o durata de zece ani. Genepact se va muta in cea de-a treia cladire a complexului Hermes Business Center, a carei constructie a inceput in luna mai.

In trimestrul al treilea, compania a semnat noi contracte de inchiriere pentru cladirea a doua a complexului, rata de ocupare ajungand la 60%. Cea de-a doua cladire va fi data in folosinta in ianuarie 2016.

Prima cladire din cadrul Hermes Business Center, de 18.000 de metri patrati, a fost livrata in martie 2014 si este inchiriata in totalitate.
Grupul belgian a inceput constructia complexului in 2011, dezvoltarea fiind finantata din fondurile obtinute printr-o emisiune de obligatiuni in valoare de 60 milioane de euro.

Atenor a obtinut in aprilie anul acesta un credit de 30 de milioane de euro pentru refinantarea primei cladiri din complexul de birouri si pentru finantarea constructiei celui de-al doilea imobil. Potrivit datelor de la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, creditul a fost obtinut de la Garanti Bank, contractul fiind semnat pe 26 februarie cu firma NGY Properties Investment, prin intermediul careia Atenor dezvolta complexul de birouri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri