In primele zece luni au fost eliberate 33.547 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 3,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cele mai mari cresteri inregistrandu-se in regiunea Sud-Est, Nord-Est si Sud-Muntenia, potrivit datelor INS.

Astfel, cresterile au fost consemnate in regiunile Sud-Est (+566 autorizatii), Nord-Est (+429), Sud-Muntenia (+283), Nord - Vest (+281), Vest (+85) si Sud-Vest Oltenia (+17), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), potrivit Mediafax.

In schimb, s-au inregistrat scaderi in Centru (-218 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-171). In octombrie, s-au eliberat 3.007 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 62% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o scadere fata de septembrie a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in toate regiunile de dezvoltare, cele mai semnificative inregistrandu-se in: Nord-Est (-111 autorizatii), Vest (-103), Sud-Muntenia (-84), Bucuresti-Ilfov (-72) si Nord-Vest (-57).

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, s-a inregistrat o scadere a numarului de autorizatii in regiunile Sud-Muntenia (-124 autorizatii), Nord-Vest (-43), Nord-Est (-38), Vest si Bucuresti-Ilfov (-28 fiecare), Sud-Vest Oltenia (-22) si Centru (-15). In schimb, a fost consemnata o crestere in regiunea Sud-Est (+62 autorizatii).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri