NEPI (New Europe Property Investments plc.), unul dintre cei mai mari investitori si dezvoltatori imobiliari din Romania, a incheiat unui parteneriat strategic cu CBRE, unul dintre cei mai mari consultanti imobiliari prezenti pe plan local, pentru inchirierea proiectului City Business Centre dezvoltat in Timisoara.

“Impactul pozitiv al dezvoltarii acestui proiect asupra mediului economic local este unul evident, fiind create atat infrastructura necesara pentru companiile multinationale care doresc sa se extinda sau sa isi inceapa activitatea in Timisoara, cat si o serie de facilitati pentru IMM-uri si start-up-uri locale”, a declarat Razvan Iorgu, managing director CBRE Romania.

Complexul de birouri de clasa A City Business Centre are o suprafata totala de 27.151 mp. Cladirile de birouri City Business Centre ofera companiilor spatii de birouri, restaurante, servicii publice (banci, servicii medicale, etc), parcare subterana si pista pentru biciclisti, zone verzi, locatie centrala, servicii de paza 24/24, dar si alte servicii necesare unui angajat pe tot parcursul programului sau de lucru.

Printre companiile gazduite de City Business Centre se numara grupurile Accenture, Alcatel, Autoliv, Banca Comerciala Romana, CertAsig, Columna Medical Center, Deloitte Audit, Generali, Gilescu, Valeanu, Nathanzon & Partenerii, IBM, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, OMV Petrom, ProTv, Raiffeisen Bank, Sodexo, Toluna, UniCredit Tiriac Bank, Volksbank, Visma, Wipro, 3Pillar Global.

Timisoara a devenit unul dintre marii jucatori de outsourcing din Romania, in contextul in care, in ultimii ani, tara noastra isi consolideaza pozitia de destinatie principala pentru tot mai multe companii din Europa de Vest si America de Nord, care intentioneaza sa deschida centre de suport in Europa Centrala si de Est.

Conform celui mai recent raport intocmit de CBRE pe segmentul birouri din tara noastra, mai mult de 8% din totalul companiilor din Romania aleg Timisoara drept centru operational. Orasul beneficiaza din plin de statutul de centru universitar de prestigiu, gazduind nu mai putin de 8 universitati, dar si de o infrastructura imbunatatita care s-a dezvoltat treptat, dar sigur, pe fondul cresterii competitivitatii.

New Europe Property Investments plc a fost infiintat in anul 2007 pentru a achizitiona, a dezvolta si a gestiona cele mai importante proprietati pe zona de retail din tarile emergente ale Uniunii Europene, cu potential de crestere pe termen lung. De-a lungul timpului, grupul NEPI si-a consolidat un portofoliu solid de proprietati si a dezvoltat, in mod constant, proiecte numeroase in Romania si Slovacia. Strategia de dezvoltare se concentreaza pe expansiunea in segmentul de retail si pe alte piete. In plus, Grupul investeste si in dezvoltarea cladirilor de birouri clasa A in marile orase din Romania, unde exista cerere din partea chiriasilor precum companiile multinationale.

Din portofoliul NEPI fac parte proiectele Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, CityPark Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Galati Shopping City, Shopping City Targu-Jiu, Severin Shopping Center si alte centre comerciale in intreaga tara, dar si in Serbia si Slovacia. NEPI mai detine si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucuresti, City Business Centre din Timisoara si The Office din Cluj.

Principalii concurenti ai NEPI la nivel local sunt Genesis Development (Liviu Tudor), Immofinanz, CA Immo sau Globalworth, precum si AFI Europe, Baneasa Developments, Iulius Management (Iulian Dascalu), Immochan sau Anchor Group – pe partea de centre comerciale.

Pe piata de consultanta imobiliara mai activeaza companii precum Coldwell Banker, JLL, Colliers, DTZ sau The Knight Frank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri