Preturile solicitate de proprietari pentru apartamentele din centrul, semicentrul si nordul Capitalei au crescut cu 1,47% in luna noiembrie fata de octombrie, in vreme ce preturile solicitate de proprietari pentru apartamentele din est, sud si vest au scazut usor, conform unei analize HomeFinders.

Proprietarii apartamentelor din centrul, semicentrul si nordul Bucurestiului au solicitat, astfel, un pret mediu de 69.000 de euro in noiembrie, cu 1.000 de euro mai mare decat in luna precedenta. De partea cealalta, preturile medii solicitate pentru apartamentele din zonele de est, sud si vest au scazut usor, de la 51.479 de euro la 51.200 de euro.

Pe tipuri de apartamente, cele de doua camere, situate in zona de centru-nord, au inregistrat din nou o crestere a preturilor solicitate, de 1,75%, comparativ cu luna octombrie. Aici, pretul mediu se ridica la 58.000 de euro. Acelasi tip de apartament, din estul, vestul sau sudul Capitalei, are un pret mediu solicitat de 45.000 de euro, o valoare cu 4,65% mai mare decat in octombrie.

Daca in luna octombrie, apartamentele de trei camere din zonele centrale si de nord ale Capitalei s-au depreciat, in noiembrie, acestea au cunoscut o apreciere de 5,33%. Proprietarii acestor tipuri de locuinte solicita acum un pret mediu de 79.000 de euro. In schimb, apartamentele de trei camere din estul, sudul si vestul Bucurestiului sunt singurele care au avut in noiembrie aceeasi valoare medie solicitata in urma cu o luna: 59.900 de euro.

Preturile solicitate pentru apartamentele cu patru camere au evoluat diferit in noiembrie, pe ambele segmente de piata, atat fata de celelalte tipuri de apartamente, cat si fata de luna anterioara. Valorile medii ale apartamentelor din centrul, semicentrul si nordul Capitalei au scazut cu 4,54%, la 105.000 de euro. In zonele de est, sud si vest, scaderea a fost de 2,09%, iar pretul mediu se situeaza in jurul valorii de 70.000 de euro.

In ceea ce priveste numarul de apartamente de doua, trei sau patru camere disponibile la revanzare in luna noiembrie, acesta a crescut cu 14,42%, comparativ cu octombrie. Apartamentele de doua camere detin in continuare cea mai mare pondere din totalul de oferte disponibile la revanzare: 45,67%. La polul opus se afla apartamentele de patru camere, pentru care au fost scoase pe piata oferte intr-un numar mai mic decat in octombrie: 188.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri