Lumea digitala in care traim, dar si avansului Internetului, un serviciu care isi pune o amprenta tot mai mare asupra existentei noastre de zi cu zi, vor schimba cu totul ceea ce vedem si traim in cotidian. Este declaratia unuia dintre cei mai puternici antreprenori si oameni de afaceri din Romania.

Prezent la un eveniment care a avut ca tema “Digitalizarea Real Estate”, Siminel Andrei, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Romania, cu activitate in domeniul imobiliar, bancar dar si cu investitii in diferite business-uri, este de parere ca lumea digitala este noua lume in care traim, fiind o prezenta constanta, necesara si utila, sugerand faptul ca vom asista la o avalansa de schimbari la care trebuie sa ne adaptam din mers.

“Clientii sunt in oras, nu in birouri. Legatura cu angajatul in miscare este mai stransa in acest caz. Suntem legati in permanenta la echipele cu care lucram. Este o lume a normalitatii, dar evolutia in tehnologie va scoate oamenii din locul asta si masinilesau robotii vor prelua controlul. Acesta este viitorul. Am vazut roboti care colaboreaza impreuna, roboti care invata de la alti roboti, iar proiecte, asa cum este cazul Uber, vor fi invinse in curand pentru ca au aparut masinile care se conduc singure. La ce ne trebuie masina condusa de cineva. Lumea evolueaza in aceasta directie”, a spus antreprenorul roman.

Cu activitati in domenii diverse, Siminel Andrei sustine ca oricand este deschis la negocieri si dispus sa vanda sau sa cumpere diferite oportunitati, dar chiar si asa priveste spre viitor si spre domeniile care vor influenta viata noastra din urmatorii ani.

“Mereu ma gandesc sa vand – cu asta ma trezesc si cu asta ma culc. Toate business-urile vor fi afectate si se vor schimba dramatic. Este normalitatea. Echilibrul social nu trebuie inteles static, ci trebuie ca totul sa fie inteles intr-un mod dinamic si prins <<din zbor>>, asta ca totul se misca in foarte multe directii, in alte planuri – nu neaparat fizice, cat nonfizice. Este noul echilibru social. Asteptati-va la schimbare si schimbarea va fi normalitatea in viata”, a mai aratat antreprenorul roman.

Siminel Andrei a tinut sa dea exemplul tinerilor din ziua de azi care, atunci cand merg intr-un anumit loc, refuza sa se dezlipeasca de smartphone-ul pe care il detin. “Aceasta este noua forma de a trai, este modul cum acestia au decis sa fie impreuna. Faptul ca fiecare utilizator butoneaza pe gadget-ul personal inseamna noul mod de socializare, care azi are un alt sens fata de cum arata acum 20 de ani. Este un trend care trebuie urmat”, a mai subliniat seful NCH.

Cum va arata omenirea in 10 ani: o populatie in scadere accentuata, evolutia Big Data si internationalizare

Intrebat despre cum vede evolutia omenirii in urmatorii 10 ani, Siminel Andrei a precizat ca se asteapta la o scadere a poplatiei din intreaga lume, dar si la cateva directii care vor schimba modul in care se face business.

“Ma astept la o scadere a populatie in Romania. Vom asista la o schimbare de structura a populatiilor care va afecta substantial viitorul. Big Data este iarasi un fenomen de urmarit, fiind foarte multe informatii de procesat in prezent, dar mai ales in viitor, cand totul va fi digitalizat. Va trebui sa analizam toate aceste date si sa le reinterpretam. (…) Internationalizarea va fi un alt fenomen care va aduce schimbari majore, mai ales in privinta business-urilor globale. Cine poate face un produs global va avea un succes imediat si o data facut va omori toate afacerile care ii concureaza. Internationalizarea va fi noul palier de referinta. (…) Medicina, insa, desi extrem de importanta, face progrese sensibile. Mortalitatea infantila a scazut, dar va face progrese mai mici decat mi-as dori”, a mai spus omul de afaceri, precizand ca mediul de lucru va fi mult mai stresant. “Acum 40 de ani te duceai intr-un loc, dar iti reasezai gandurile, lucru care in prezent s-a schimbat enorm si care va conduce ca omenirea sa raspunda complet diferit la stimuli si la avalansa de informatii”, a mai precizat Andrei.

Despre un mediu de lucru stresant a vorbit si Liviu Tudor, proprietar al Genesis Development, unul dintre cei mai cunoscuti dezvoltatori imobiliari la nivel local, sustinand ca cel mai important, in tot acest avans tehnologic, va fi sa nu cadem intr-o extrema in care stresul sa puna stapanire pe noi.

Antreprenorul roman trage insa un semnal de alarma, sustinand ca acest intreg proces de schimbare a birourilor si de adaptare la viitor nu trebuie sa cada intr-o alta extrema, astfel ca avalansa adusa de Internet si de noile tehnologii nu trebuie sa ne transforme in persoane si mai stresate, asta deoarece stresul nu conduce in niciun fel la productivitate, ci din contra.

“Trebuie sa luam in calcul felul in care tinerii vor sa isi organizeze viata. Cresterea nivelului de stres este o problema reala. Daca stresul va pune stapanire pe noi, ne indepartam de cele mai importante coordonate ale vietii. Tehnologia aproape ne invadeaza viata si astfel nu putem sa ne ascundem de ea. Trebuie luata insa o doza de echilibru necesara atat de tineri cat si de cei maturi. Stresul ne va distruge ca si societate, este un lucru cert. Oricat ar avansa medicina”, a declarat Liviu Tudor, tinand astfel o pledoarie pentru echilibru.

Siminel Andrei este unul dintre cei mai puternici antreprenori romani cu activitati in zona de imobiliare, banking, dar si piete de capital, fiind proprietarul firmei de brokeraj Tradville. Una dintre cele mai recente tranzactii care l-au vizat a fost vanzarea catre grupul suedez IKEA a terenului din bulevardul Theodor Pallady, locul in care va fi amplasat cel de-al doilea magazin al retailerului., o tranzactie evaluata la 15-20 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri