Angajatii din IT, dar si bancherii sunt printre cei mai interesati clienti cand vine vorba de achizitia unei noi locuinte, dar cel mai interesant este ca asistam la o schimbare in ceea ce priveste decizia de cumparare a unui bun imobiliar – ceea ce face ca materialele de constructie folosite, precum si confortul locuintei sa primeze pretului de achizitie, arata o analiza a HomeFinders, companie de consultanta dedicata cumparatorilor.

Persoanele care isi doresc sa isi achizitioneze o locuinta din segmentul mediu al pietei din Capitala sunt, in prezent, mult mai interesate de confort si de calitate decat de pret.

HomeFinders a analizat profilele a peste 600 de clienti interesati de un serviciu de reprezentare a cumparatorilor. Conform datelor companiei, cei mai multi cumparatori au un buget de achizitie cuprins intre 70.000 si 100.000 de euro si varste cuprinse intre 25 si 45 de ani. O analiza a domeniilor de activitate indica o preponderenta a domeniului IT (aproximativ 45%) si finante-banci (aproximativ 25%).

In prezent, acesti cumparatori acorda o atentie mai mare pozitionarii locuintei, calitatii constructiei si finisajelor. Uneori, ei sunt dispusi sa renunte la o locuinta cu un pret foarte accesibil in favoarea alteia care le intruneste criteriile legate de pozitionare, compartimentare si calitate a constructiei. Unul dintre cele mai importante lucruri pe acestia le asteapta de la o locuinta este confortul si sunt mai dispusi decat in trecut sa-si mareasca bugetul de achizitie pentru a gasi proprietatea pe care si-o doresc.

„Persoanele interesate de achizitia unei locuinte din segmentul rezidential mediu sunt, de regula, aflate la prima achizitie si uneori la a doua achizitie, determinata de necesitatea unui spatiu mai mare. In peste 70% din cazuri, achizitia este realizata, partial sau integral, cu ajutorul unui credit imobiliar standard. (…) Pentru acesti cumparatori, accesul la mijloacele de transport in comun este un criteriu esential in alegerea viitoarei case, precum si apropierea fata de puncte de interes: loc de munca, gradinita, scoala, parc etc. Din acest motiv, zonele de interes sunt cele semicentrale, centrale si de nord, iar Tineretului este unul dintre cele mai cautate cartiere”, au aratat reprezentantii HomeFinders.

Potrivit acestora, peste 60% din cumparatori achizitioneaza un apartament intr-un bloc vechi, construit dupa anul 1977, iar un procent de 40% dintre cumparatori se orienteaza catre apartamente aflate in blocuri construire dupa anul 2000.

Cel mai cautat tip de apartament este acela de trei camere, situat la etaj intermediar.

HomeFinders este una dintre primele companii de consultanta imobiliara dedicate exclusiv cumparatorilor. Fondata in 2011, firma reuneste o echipa de 15 consultanti specializati in cele mai importante zone rezidentiale din Bucuresti.

Totalul tranzactiilor intermediate prin intermediul platformei HomeFinders.ro s-au ridicat la 30 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri