Acest zgarie-nori de 40 de etaje (180 metri) ridicat in mijlocul orasului de arhitectul Norman Foster, informeaza Rompres Grupul de asigurari Swiss Re a primit deja propuneri de la mai multe grupuri printre care Land Securities, British Land, Prudential, ING precum si de la familia regala din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite).

Acest pret este unul record pentru cladirile de birouri din Marea Britanie, iar daca tranzactia se va realiza la acest pret, asiguratorii elvetieni vor avea un profit de aproximativ 200 milioane de lire sterline (350 milioane euro).

Construit pe locul unui imobil foarte deteriorat de un atentat al Armatei Republicane Irlandeze, Turnul Swiss Re a avut probleme in a atrage clienti pentru cei 46.450 de metri patrati, din care aproximativ 10 la suta sunt inca neocupati.

Acesta scoatere la vanzare survine la mai putin de doua luni dupa achizitionarea de catre fondul de investitii imobiliare britanic Capital and Counties, filiala a grupului Liberty International, a pietei Covent Garden, vestit loc turistic din centrul Londrei, cu un milion de vizitatori pe an. Achizitia s-a facut pentru 421 milioane de lire sterline (624 milioane euro).