1. Birourile Falcon Electronics, un sediu neconventional de inspiratie militara

1. Birourile Falcon Electronics, un sediu neconventional de inspiratie militara

Falcon Electronics, cel mai mare importator si distribuitor de produse electronice pentru autoturisme din Romania, cu afaceri de peste 4 milioane de euro, are un sediu realizat din fonduri proprii care a costat in jur de un milion de euro.

Cladirea de birouri Falcon Electronics, situata pe Splaiul Unirii, este un spatiu neconventional care aduce cu un centru de informatii militar si a fost desenata de arhitectul roman Dorin Stefan.

Lucrarile propriu-zise au durat aproximativ 5 ani, iar cladirea a devenit functionala in 2010. Sediul Falcon Electronics are un subsol, parter, doua etaje si mansarda, in care se afla birouri, sali de sedinta si grupuri sanitare. In total, suprafata utila totala este de 280 de metri patrati pe nivel, 1.400 de metri patrati intreaga cladire. Etajele 1 si 2 sunt spatii de birouri clasa A+ care au fost inchiriate.

Vezi aici cum lucreaza angajatii Falcon Electronics.

7. Cum arata sediul de birouri in care ai mai multe locuri de relaxare decat de...munca

7. Cum arata sediul de birouri in care ai mai multe locuri de relaxare decat de...munca

Compania Telus, specializata in furnizarea de solutii si servicii de telecomunicatii, este, in mod clar, pasionata de culori si animale – ursi panda si fluturi, in special. Mai departe de acest lucru, ce uimeste la birourile furnizorului de suport tehnic este faptul ca 55% din toate incaperile sunt destinate…relaxarii, intalnirilor si networking-ului.

In sediul din Bucurestial companiei lucreaza 600 de angajati pe o suprafata de circa 6.000 de metri patrati, urmand ca numarul acestora sa creasca pana la finalul anului la 700 si, in 2016, la peste 1.000. Pe langa cei 600 de angajati din Bucuresti, compania mai are inca circa 100 in Craiova.

Vezi cum arata sediul companiei Telus in care varsta medie a angajatilor este de 28 de ani, iar 70% sunt femei.

2. Acasa la Apt Group, un sediu "turistic" care te invita sa calatoresti spre cariera

2. Acasa la Apt Group, un sediu "turistic" care te invita sa calatoresti spre cariera

Sediul companiei de recrutare Apt isi intampina vizitatorii cu o atmosfera ca acasa, in ciuda rigiditatii de recrutare la care te-ai putea astepta.

Apt Group a fost infiintata in 1994 intr-un apartament din Grigore Alexandrescu. Odata ce a crescut, compania s-a mutat intr-o cladire in zona Kiseleff, care a fost impadurita pana la inceputul anilor 2000.

Primul lucru care o sa te surprinda, de cum o sa intri, sunt peretii pe care sunt desenate obiective din New York, Paris si Venetia. Aici, alegi tu daca te inspira la o vacanta sau la o calatorie in cariera. Vorbim de o companie care recruteaza anual peste 500 de oameni, asa ca nu stii niciodata cand poti fi unul dintre ei.

Vezi aici cum se lucreaza in sediul Apt Group.

3. Sediul TUI Travel Center din Cluj: un birou in care simti ca a venit vacanta

3. Sediul TUI Travel Center din Cluj: un birou in care simti ca a venit vacanta

TUI Travel Center, brand reprezentat in Romania de compania Eurolines, detinuta de omul de afaceri Dragos Anastasiu, a deschis in prima parte a anului 2015 un birou in Cluj, iar pentru amenajarea sediului din Transilvania a mizat pe crearea unui sentiment de familiaritate pentru cei care trec pragul agentiei.

Biroul-agentie din Cluj al TUI Travel Center a fost gandit ca un centru regional dedicat segmentului de business travel.

Sediul din Cluj a fost deschis in incinta unei cladiri de birouri tocmai pentru a putea sta in permanenta la dispozitia clientilor sai, deopotriva corporate, clienti finali sau agentii revanzatoare, spun oficialii companiei.

Vezi aici cum arata birourile companiei TUI din Cluj.

4. Cum arata sediul Steelcase: "laboratorul" pentru fericirea angajatilor

4. Cum arata sediul Steelcase: "laboratorul" pentru fericirea angajatilor

Amenajarea biroului Steelcase din Cluj a avut la baza studiile companiei legate de modul de lucru al angajatilor si se bazeaza pe colaborare.

Steelcase a inaugurat in 2012 sediul din Cluj, in cladirea Maestro Business Center, deschizand aici un service center care deserveste zona EMEA. Cu 200 de angajati, sediul Global Business Center Steelcase din Cluj este un spatiu deschis care pune accentul pe colaborare.

De amenajarea birourilor s-a ocupat COS, companie specializata in servicii de design interior, care este si partenerul Steelcase in Romania de 18 ani.

Vezi aici cum arata birourile SteelCase din Cluj.

5. Lowe, un sediu inspirat de Alice in Tara Minunilor si Micul Print

5. Lowe, un sediu inspirat de Alice in Tara Minunilor si Micul Print

O lume foarte colorata...ceea ce nu este ceva iesit din comun pentru o companie din industria comunicarii. Ceea ce iese in evidenta este schimbarea foarte mare a actualului sediu al Lowe Romania, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare de pe piata locala, fata de cel precedent. Daca inainte spatiul era unul glamour si, mai degraba, serios, acum predomina contemporanul si imaginile inspirate de povestile cu Micul Print si Alice in Tara Minunilor.

Lowe Romania ocupa o suprafata de aproximativ 3.000 de metri patrati, desfasurata pe patru etaje, intr-o cladire de birouri de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, din apropiere de Piata Victoriei. Din aceasta suprafata, in jur de 250 de metri sunt terase suspendate.
Designul birourilor Lowe Romania a fost realizat de compania de arhitectura Manole Zece.

Vezi aici cum arata sediul Lowe Romania.

6. Un oras in oras: sediul fascinant al Betfair Romania, locul in care la sedinte stai pe trunchiuri de copac

6. Un oras in oras: sediul fascinant al Betfair Romania, locul in care la sedinte stai pe trunchiuri de copac

Sali de sedinta in care te asezi pe triunchiuri de copac, spatii de joaca si terase mobiliate sunt doar cateva din elementele cheie din sediul Betfair din Cluj.

Noul birou al Betfair Romania, situat in cadrul complexului de birouri The Office, se doreste a deveni un mediu de lucru mai bun pentru angajatii Betfair, un mediu care sa stimuleze creativitatea si puterea de inovatie a acestora, dar si sa faciliteze atragerea de noi talente.

Compania a inchiriat 3.300 mp de birouri in cladirea din Cluj, in care lucreaza peste 300 de angajati.

In alegerea biroului au contat factori ca amplasarea cladrii, proximitatea fata de mijloace in comun, dar si disponibilitatea unui spatiu de peste 3.000 de mp pe un singur etaj, care poate sa fie extins in etapele urmatoare pe acelasi nivel.

Biroul este preponderant deschis, insa circa o patrime din spatii sunt inchise. In sediul Betfair Romania exista 19 sali de sedinta clasice si inca 3 sali de sedinta “altfel”, care imita anumite spatii din oras: o gradena de stadion, o gradina, un bar sportive si 3 cocoon room- sali sub forma unor ganguri care imita sedii Betfair din lume

8. Un sediu planetar in Cluj: cum arata biroul 3 Pillar Global

8. Un sediu planetar in Cluj: cum arata biroul 3 Pillar Global

Compania americana 3 Pillar Global Romania a inchiriat in Cluj Napoca un sediu pentru aproximativ 200 de specialisti IT din echipa. Sediul a fost inaugurat pentru a deservi si nevoilor de dezvoltare din 2015 ale companiei.

Sediul companiei din proiectul de birouri The Office, dezvoltat de Ovidiu Sandor si NEPI, are o suprafata de 2.200 mp, suprafata care raspunde si nevoilor de dezvoltare ale 3 Pillar Global. Compania 3 Pillar Global are in plan sa angajeze cel putin 100 de persoane in 2015 atat in Cluj, cat si in Timisoara. Din biroul, in care „planetele se aliniaza”, angajatii 3 Pillar Global asigura livrarea proiectelor de programare pentru clientii din SUA si UK.

3 Pillar Global Romania, companie americana, a intrat pe piata din Romania in anul 2009, cu sediul social in Cluj-Napoca. Compania are doua locatii in Romania: Cluj-Napoca si Timisoara. 3 Pillar Global Romania este specializata in dezvoltarea de produse software. Angajatii din Romania deservesc clienti in SUA si UK pentru care dezvolta solutii software in domeniile media & entertainment, servicii de informare, sanatate fara insa a neglija posibilitatile de dezvoltare a produselor din domeniul financiar.

Vezi cum arata birourile 3 Pillar Global din Cluj Napoca.