Vila Take Ionescu din Sinaia, scoasa la vanzare la un pret de pornire de jumatate de MIL. euro

Vila Take Ionescu din Sinaia, scoasa la vanzare la un pret de pornire de jumatate de MIL. euro

Vila Take Ionescu din Sinaia, aflata in posesia familiei din 1893, a fost scoasa la vanzare in anul 2015, prin Artmark Historical Estate, divizia de real estate a casei de licitatii Artmark, pentru un pret de pornire de 500.000 euro.

Vila Take Ionescu a fost modernizata de familie in 1895 cu ajutorul arhitectului Henri Susskind. Imobilulul cu o suprafata construita de peste 900 mp are un teren de 5.000 mp. Vila monument istoric are mai multe corpuri si este realizata in stilul renasterii germane. Vila, denumita Negoiul este amplasata chiar pe strada Take Ionescu din Sinaia, dupa ce in 1905, consiliul comunal al Sinaiei hotara ca strada pe care se afla casa sa ii poarte numele.

Soarta vilei Negoiul se schimba dupa Primul Razboi Mondial, dupa moartea omului de stat in 1922, vila intra in posesia mostenitorilor, care locuiesc aici pana in 1950, la Nationalizare. Dupa Nationalizare, vila devine o casa de copii. Dupa 1990, imobilul a fost retrocedat mostenitorilor.

Castelul Cantacuzino-Ghica, la vanzare pentru 1,1 mil. euro

Castelul Cantacuzino-Ghica, la vanzare pentru 1,1 mil. euro

Castelul Cantacuzino-Ghica din Deleni a fost scos la vanzare in 2015 pentru o suma de pornire de 1,1 mil. euro, potrivit datelor Artmark Historical Estate, divizia de real estate a casei de licitatii Artmark.

Proprietatea are o suprafata construita de 2230 mp, iar constructiile anexe au peste 1.500 mp. In total proprietatea are, 4,23 ha de teren. Cladirea istorica este ofertata statului roman in cadrul procedurii de exercitare a dreptului de preemtiune, potrivit datelor Artmark Historical Estate.

Castelul Cantacuzino-Ghica din localitatea Deleni, judetul Iasi a luat forma actuala dupa casatoria Mariei Catacuzino cu Constantin Ghica in 1778, moment in care mosia intra in posesia familiei Ghica Deleni. Pana in 1802 s-au efectuat lucrari de extindere si restaurare, iar la inceput de secol XX, palatul a fost reamenajat cu ajutorul arhitectului Nicolae Ghika-Budesti.

Castelul Catcuzino-Ghica a fost in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial locul in care trupele sovietice au fost incartiruite, iar apoi, dupa nationalizare a devenit camin cultural, respectiv unitate medicala preventiva.

Sursa foto: artmarkhistoricalestate.ro

Vila Sutu din Constanta, la vanzare pentru un pret de pornire de 1,1 mil. euro

Vila Sutu din Constanta, la vanzare pentru un pret de pornire de 1,1 mil. euro

Vila Sutu din Constanta, una din cele mai frumoase cladiri istorice de la malul marii, este scoasa la vanzare la un pret de pornire de 1,1 mil. euro.

Cladirea istorica, ridicata in 1898, are o suprafata construita de aproape 760 mp si a fost scoasa la vanzare prin Artmark Historical Estate, la un pret de pornire de 1,1 mil. euro. Proprietatea este una dintre cele mai frumoase cladiri istorice din Constanta si este opera arhitectului Grigore Cerchez, cel care a realizat si Muzeul Antipa, Banca Nationala din Braila si o aripa a Palatului Cotroceni.

Vila Sutu din Constanta a fost construita pentru Mihai C Sutu, stranepotulul fostului domnitor Mihai Sutu si fiului fostului ministru de finante Constantin Sutu. Mihai C. Sutu a ocupat de asemenea pozitii importante in stat, fiind inclusiv guvernator al BNR. Vila Sutu din Constanta a fost construita in terase, fiind unul din putinele imobile construie astfel in acea perioada. Imobilul a reintrat in posesia mostenitorilor familiei dupa un lung sir de procese abia in 2011.

Sursa foto: artmarkhistoricalestate.ro

Conacul Bratianu din Arges, la vanzare pentru 2 mil. euro

Conacul Bratianu din Arges, la vanzare pentru 2 mil. euro

Conacul familiei Bratianu din judetul Arges, orasul Stefanesti, este locuinta celei mai importante familii de oameni politici din Romania, Ion si Ionel Bratianu avand un rol important in realizarea Romaniei moderne. Conacul poarta numele Florica, fiind botezat dupa prima fiica a lui Ion C. Bratianu.

Domeniul a fost scos la vanzare prin Artmark Historical Estate la un pret de pornire de 2 milioane de euro si include un parc, conacul, o ferma, capela, crama, gara si un observator economic.

Prima casa a fost construita de Ion C. Bratianu in 1858. Dintr-o casa cu 4 camere, Ion Bratianu a construit un conac, iar apoi casa a mai fost modificata si de Ionel Bratianu.

Suprafata utila a proprietatii este de 1.400 mp.

Palatul Chrissoveloni-Cantacuzino, la vanzare pentru 3 mil. euro

Palatul Chrissoveloni-Cantacuzino, la vanzare pentru 3 mil. euro

Palatul Chrisoveloni-Cantacuzino, aflat in apropiere de Calea Victoriei a fost scos la vanzare la un pret de pornire de 3 milioane euro, potrivit Artmark Historical Estate, divizia de real estate a casei de licitatii Artmark.

Cu o suprafata construita de peste 2.000 mp si un teren de peste 2.000 mp, Palatul Chrisoveloni-Cantacuzino este inscris pe lista monumentelor istorice din Romania si are nevoie de investitii suplimentare in restaurare si reabilitatea.

Imobilul, construit la finalul secolului XIX, la comanda familiei de bancheri Chrisoveloni, a fost vandut familiei Catacuzino la inceputul secolului XX.

Palatul este construit in stil eclectic de influenta franceza.