Zeci de angajati vor fi disponibilizati dupa ce una din fabricile Saint Gobain din Romania isi opreste activitatea pe termen nedeterminat

Saint-Gobain a sistat, incepand de luni, productia de vata minerala din fibra de sticla la fabrica de la Ploiesti, linia respectiva urmand sa intre in conservare pe termen nedeterminat, iar 42 de angajati ai companiei vor fi disponibilizati, transmite Mediafax.

"Compania va continua sa produca pe cea de-a doua sa linie de productie din Ploiesti, cea de fabricare a vatei minerale bazaltice, cu un numar total de 86 de angajati din departamentele productie, comercial, logistic, financiar si RU. Pentru a asigura necesarul de volume de vata din fibre de sticla pentru piata din Romania, compania va importa produse de acest tip de la alte fabrici Isover din regiune", arata Saint-Gobain Construction Products.

Decizia a fost luata ca urmare a efectelor crizei economice asupra sectorului de constructii, a scaderii continue a vanzarilor si profitabilitatii activitatii, in contextul in care in Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania, exista o supra-capacitate de productie de vata minerala din fibre de sticla, mentioneaza compania.

Continuarea activitatii linei de productie din Romania ar fi necesitat, in plus, investitii suplimentare de mai multe milioane de euro.

"Pentru persoanele ce urmeaza a fi disponibilizate, compania implementeaza un plan social prin care acestia vor primi salarii compensatorii, dar si sprijin pentru a obtine un alt loc de munca in cel mai scurt timp: sesiuni de orientare si reorientare profesionala, cursuri de specializare cu certificare, suport psihologic si altele", mai arata sursa citata.

Citeste si:
Gigantul Saint-Gobain cumpara compania romaneasca Pietta Glass Working
Tranzactie in constructii....
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Producatorul francez de materiale de constructii Saint-Gobain a avut in 2014 vanzari de 38,3 miliarde euro. Grupul opereaza in 66 de tari si are peste 170.000 de angajati.

In Romania, Saint-Gobain detine opt activitati (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips si Weber), avand aproximativ 1.100 de angajati, si opereaza 12 unitati de productie in opt situri industriale situate in Brasov, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda si Suceava.

Sursa foto: isover.fr

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri