Dupa ce ani la rand Capitala a fost principalul pol de dezvoltare imobiliara, zona de vest a tarii a inceput sa fie atractiva pentru sectorul constructiilor. Progresele din zona de business din Cluj si Timisoara au facut ca cererea de apartamente sa creasca si in Ardeal si Banat, implicit si preturile.

Evolutiile din ultimul an au aratat ca romanii sunt interesati mai multde confort decat de pretul de achizitie. Locuintele din Cluj si cele din Timis s-au scumpit cel mai mult, iar cele din Sibiu s-au ieftinit, scriu jurnalistii de la Adevarul, care citeaza datele Imobiliare.ro.

Potrivit analistilor Imobiliare.ro, in perioada de criza mai multi antreprenori, in mare majoritate romani, au achizitionat terenuri mai ieftine pe care au inceput sa dezvolte proiecte imobiliare noi, la preturi mult mai mici decat cele cerute in timpul boom-ului din 2008. Pe acest fond, in mai multe zone ale tarii au inceput constructii atat in zona rezidentiala, cat si in cea a birourilor.

Cererile au fost din ce in ce mai mari, iar la Cluj-Napoca, pretul apartamentelor a crescut cu 13,6% fata de anul trecut.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Capitala a depasit Clujul la cresteri si la ieftiniri de apartamente
Imobiliare.ro: Bucuresti a...

Sursa foto: Denphumi / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
The Concept: Limitarea plafonului de TVA 5% divide piata rezidentiala