Sediul Orange, locul cu peste 1.500 de pesti, 800 de plante si peste 100 de tone de mobilier

Sediul Orange, locul cu peste 1.500 de pesti, 800 de plante si peste 100 de tone de mobilier

Operatorul telecom Orange Romania si-a consolidat echipele din Bucuresti intr-un nou sediu situat in zona Aurel Vlaicu, peste 1.600 de angajati incepandu-si activitatea in cursul anului 2015 intr-o cladire dezvoltata de compania suedeza Skanska, pe opt niveluri.

Orange a reunit echipele din alte patru cladiri (trei cladiri in Iride si una pe Louis Pasteur) intr-una singura, economia realizata de companie fiind de cel putin 8% ca urmare a acestei consolidari, conform oficialilor operatorului. Primele discutii strategice despre aceasta mutare au inceput in noiembrie 2013, primii angajati fiind relocati in noul sediu in octombrie 2014. La finalul lui decembrie, toti cei peste 1.600 de angajati isi ocupasera noile locuri in open space-ul din cladirea Skanska.

Suprafata totala ocupata de Orange in cladirea Skanska se ridica la 13.700 de metri patrati, fiind impartita in sapte departamente – department de HR, tehnic, B2B, B2C, relatii cu clientii etc. Pe langa spatiile de birouri, dupa cum se poate observa si in fotografii, sediul are un etaj special pentru intalniri, sali de conferinte, sali de training, beneficiind si de open cafeteria. Totodata, birourile sunt decorate cu acvarii ce contin 1.500 de pesti, dar si 800 de plante. Mobila cantareste, per total, 100 de tone, prin cladire circuland si 100 de km de cabluri.

Teamnet: cum arata mini-orasul intins pe o suprafata de 10.000 mp

Teamnet: cum arata mini-orasul intins pe o suprafata de 10.000 mp

Un spatiu de birouri de 10.000 mp, cu 50 de sali de sedinta, insule de relaxare si sali de mese care te duc cu gandul la restaurantele din oras, asa arata sediul central al Teamnet.

Sediul companiei Teamnet iti da sentimentul unui micro-oras, la intrare vezi indicatoare care te indruma, o data intrat te poti delecta cat astepti cu opere de arta ale unor tineri artisti, in fata ai un sir tentant de canapele care se intind de-a lungul culoarelor, iar daca esti atent zaresti in stanga o sala de mese care ti se va parea surprinzator de cunoscuta, fiind o replica a unui restaurant din centrul istoric.
O data ajuns in spatiile de lucru, observi ca si acolo angajatii se pot "teleporta" intr-o sufragerie confortabila, parca scoasa din revistele de amenajari interiore atunci cand simt nevoia unei pauze.

Sediul central al Teamnet este situat in zona Chirigiu - Uranus din Capitala, unde ocupa 4 etaje din totalul de 11 niveluri ale cladirii.

Sediul Teamnet abunda in spatii de relaxare, dispune de o zona special amenajata cu un spatiu amplu de joaca, mese de biliard, ping pong si include bucatarii la fiecare etaj si terase.

Sediul Ubisoft: Un birou care stimuleaza creativitatea

Sediul Ubisoft: Un birou care stimuleaza creativitatea

Un spatiu de birouri care se intinde pe 20.000 mp si a carui amenajare isi propune sa stimuleze creativitatea.

Ubisoft ocupa doua cladiri de birouri cu o suprafata totala de 20.000 mp, amplasate in zona de nord a Bucurestiului, in care lucreaza circa 1.500 de persoane.

Pe langa spatiile de relaxare si mediul de lucru tot mai putin conservator, compania a introdus recent si un nou beneficiu pentru angajati: pensie privata.

Marea parte a spatiilor din Ubisoft sunt deschise, cu exceptia salilor de sedinte si a catorva birouri.

Sediul Stefanini: 80% din suprafata open-space si optiuni nelimitate de relaxare

Sediul Stefanini: 80% din suprafata open-space si optiuni nelimitate de relaxare

Biroul Stefanini din Bucuresti este unul in care spatiile de relaxare ocupa un rol important, astfel ca in jurul open space-ului au fost tricotate cabinete de masaj, sali de relaxare si o terasa in aer liber, astfel incat sa existe o calitate cat mai buna a timpului petrecut la birou.

Stefanini ocupa un spatiu de circa 7.000 mp in Bucuresti, insa compania mai are un al doilea sediu si in Sibiu de circa 2.000 mp in care lucreaza peste 1.000 de angajati. Compania mai are in amenajare si un spatiu aditional de circa 2.000 mp pentru a acomoda cresterea planificata de Stefanini din cursul anului 2015.

"Am gandit spatiul astfel incat majoritatea activitatii sa se desfasoare in open space. Prin natura activitatii noastre, avem nevoie de multe sali de sedinta/ training, de aceea avem peste 20 de sali amenajate si echipate. De asemenea, circa 80% din spatiu este open space, iar spatiile de relaxare ocupa si ele un loc important. In sediile Stefanini se gasesc cabinete de masaj, locuri de luat masa, sali de odihna si recreere, precum si o terasa in aer liber", a declarat Andreea Stanescu, senior service delivery director Stefanini Romania.

Birourile Cegeka: Masaj la birou, strumfi si sute de softisti

Birourile Cegeka: Masaj la birou, strumfi si sute de softisti

Multa culoare si…mult alb. Daca vizitezi sediul companiei de infrastructura si dezvoltare software Cegeka Romania, observi spatiul foarte luminos, in care predomina albul, dar, in acelasi timp, peretii ori birourile sunt colorate in verde, rosu sau portocaliu. Adesea vezi jucarii...ba chiar colectii impresionate cu celebrii strumfi. Insa piesa de rezistenta este sala de masaj.

Grupul belgian cu circa 200 de angajati ocupa trei etaje cu o suprafata totala de 1620 de metri patrati intr-o cladire de birouri situata la doar doua minute Piata Victoriei. Spatiul inchiriat are o capacitate de 250 persoane.

Cegeka s-a mutat in acest sediu in cursul anului 2013, iar de amenajarea spatiului s-a ocupat compania Corporate Office Solutions (COS), unul dintre cei mai mari jucatori pe piata locala de mobilier de birou, care a mai lucrat pentru companii precum Microsoft, Phizer, GSK, eMag, Flanco, Adobe, Holcim sau Plexus.

Sediul Lenovo: In vizita la cel mai mare producator de PC-uri la nivel global

Sediul Lenovo: In vizita la cel mai mare producator de PC-uri la nivel global

Cand vorbesti de tehnologie nu ai cum sa nu te gandesti la Lenovo, compania chineza care a preluat in anul 2005 divizia producatoare de PC-uri a IBM.

Lenovo este in prezent cel mai mare producator de PC-uri la nivel global si in topul celor mai mari producatori de smartphone-uri din lume.

Ne-am dorit sa facem o incursiune in spatiile de birouri ale angajatilor Lenovo din Romania, companie care si-a relocat in cursul anului 2015 activitatea in zona Floreasca.

Noile birouri Lenovo sunt parca desprinse din filmele SF si iti lasa impresia unui sediu extrem de tehnologizat, ceea ce si este, de fapt. De la mocheta care te trimite la ideea de conexiune si pana la dotarile cu care este echipat spatiul, sediul Lenovo se inscrie in tiparul unui loc ideal pentru IT-isti.

Proiectul de amenajare al biroului Lenovo a fost unul complex, dupa cum recunosc chiar reprezentantii companiei, si a implicat mai multe companii acreditate sa se ocupe de schimbare. „Sediul Lenovo este localizat intr-o cladire „verde”, cu multa lumina naturala si ofera mai mult spatiu angajatilor decat vechiul sediu care devenise neincapator, dar si o serie de facilitati concepute pentru a creste creativitatea. Biroul dispune de spatii de recreere, de joaca, de lectura, spatii de socializare, dar si de o cafeterie comuna pentru angajati”, sustin oficialii Lenovo.

Cum arata birourile Lenovo din zona Floreasca a Capitalei.

Birourile Zitec: Taverna, hamace, balansoare si un yacht

Birourile Zitec: Taverna, hamace, balansoare si un yacht

Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a inaugurat in cursul anului 2014 un nou spatiu de birouri contractat in zona Unirii-Vitan, un spatiu in care au fost angajati peste 150 de specialisti.

Amenajarea spatiul imbina elementele nautice cu cele Sci-Fi, concurand la capitolul creativitate cu birourile nonconformiste ale gigantilor mondiali din domeniul tehnologiei – pastrand, bineinteles, proportiile. Echipa Zitec lucreaza in continuare in atmosfera din Star Trek, design-ul noului spatiu urmarind aceasta tema, si in plus isi poate cultiva spiritul de aventura cu ajutorul elementelor nautice.

Cei care doresc sa se alature echipei Zitec vor participa la interviuri intr-una din cabinele yacht-ului de peste 25 metri amplasat in apropiere de zona de recreere. Membrii echipei pot participa la sedintele pentru proiecte in noua sala pentru intalniri, Port Royal, sau in cea decorata cu imagini realizate de NASA in spatiu, precum cea a nebuloasei Heart and Soul, si in sala inspirata din revista de benzi desenate Harap Alb continua.