Primaria Capitalei va prelua sediul central al CEC-ului, in schimbul sumei de 17.787 000 de euro, bani care vor fi virati municipalitatii de catre Ministerul Finantelor Publice, a decis Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Transmiterea, cu plata, a imobilului cu o suprafata de 5.700 mp, situat pe Calea Victoriei, nr. 13, din proprietatea CEC in proprietatea municipalitatii se va face in urma unei hotarari de guvern. Cele peste 17 milioane de euro necesare Primariei Municipiului Bucuresti( PMB) vor fi primite de la Ministerul Finantelor Publice.

Presedintele CEC, Eugen Radulescu, a motivat decizia de vanzare prin faptul ca sediul CEC nu este o cladire adecvata unei banci, ci este mai potrivita "pentru un muzeu". Palatul CEC va deveni sediul muzeului de istorie si arta al municipiului Bucuresti, cladire ce a fost construita intre anii 1895 si 1900. "CEC a functionat de la inceput ca o banca, dar nu mai raspunde cerintelor pentru ca, de pilda, nu este cablata structurat si ar trebui sa fie distrusa partial pentru a face legatura intre ghisee. E normal sa se intoarca pentru folosul publicului", a afirmat citat de NewsIn presedintele CEC.

Potrivit strategiei de privatizare a CEC, pachetul majoritar de 69,9% din actiuni urmeaza sa fie privatizat in trei etape, ca si in cazul BCR, iar contravaloarea a 9,9% din pachetul scos la vanzare va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100 la suta va fi tranzactionat pe piata de capital.

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a obtinut in primul semestru un profit brut peste 20 milioane lei (5,58 milioane de euro), de aproape cinci ori mai mare decat cel raportat la sfarsitul anului trecut. La jumatatea anului trecut, CEC avea o pierdere de 5,4 milioane lei (1,5 milioane euro). Creditele acordate clientilor nebancari au ajuns la un volum de circa 2,5 ori mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005, atingand 2,6 miliarde lei, iar sursele atrase sunt de aproape 5,3 miliarde lei, in crestere cu 19% fata de semestrul I 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri