Compania britanica Charlemagne Capital, administrator al fondului de investitii European Convergence Property Company, lanseaza un nou fond de investitii imobiliare specializat pe pietele emergente din Bulgaria, Turcia si Romania
"Experienta anterioara in ceea ce priveste pietele imobiliare din Bulgaria, Romania si Turcia ar trebui sa ofere noului fond parghiile necesare petru identificarea investitiilor cu randamente atractive atat acum, cat si dupa integrarea acestor tari in Uniunea Europeana", a declarat citat de NewsIn directorul executiv al companiei, Jayne Sutcliffe.

European Convergence Development Company (ECDC), fond care a atas investitii private de 30 de milioane de euro, este o companie privata si intentioneaza sa se listeze pe piata investitiilor alternative (AIM Market - alternative investments market) la bursa din Londra, din 2007. Fondurile atrase pana in acest moment de ECDC vor fi co-investite impreuna cu dezvoltatori parteneri in proiecte imobiliare pe pietele respective din Bulgaria, Romania si Turcia, pe segmentele de rezidential, birouri si spatii comerciale, pe care au fost identificate cele mai numeroase oportunitati.

In ultimii ani, pe aceste piete a avut loc o crestere semnificativa a prezentei investitorilor instiutionali in cautare de proiecte finalizate, iar proiectele in care ECDC va investi vor fi vandute dupa doi sau trei ani, se arata in comunicat.

Acesta este al doilea fond de investitii specializat pe piata imobiliara lansat de Charlemagne Capital, dupa introducerea pe piata AIM a European Convergence Property Company (ECPC) in iunie 2005, fond care a atras investitii de circa 60 de milioane de euro. ECPC a fost infiintat pentru a investi in proiecte imobiliare finalizate, cu randament ridicat, de pe pietele imobiliare din sud-estul Europei, respectiv din Turcia, Bulgaria si Romania.

ECPC a fost creat pntru a-si desfasura activitatea pe o perioada de sapte ani si se preconizeaza ca, pana la inceputul anului viitor, va investi intreg capitalul atras. La sfarsitul lui iulie, consultantul imobiliar Eurisko a anuntat ca fondul britanic de investitii European Convergence Property Company, administrat de Charlemagne Capital, a achizitionat imobilul Millenium Business Center, amplasat pe Bulevardul Carol din Bucuresti, in apropierea Bisericii Armenesti si a cladirii Bursei de Valori Bucuresti, pentru suma de 36,5 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri