Este cea mai inalta cladire din China si a doua cea mai inalta din lume, dar si unul dintre cele mai ambitioase proiecte arhitecturale create vreodata pe glob. Shanghai Tower are o inaltime de 632 de metri, fiind situata in zona financiara Lujiazui din Shanghai, al doilea oras ca importanta din China si totodata capitala financiara a statului asiatic.

(Sursa foto: Shanghai Tower, Thomas Jaehndel/CTBUH)

Shanghai Tower isi pune amprenta astfel intr-un oras financiar dominat pana in prezent de cladirea Centrului Financiar Mondial din Shanghai (492m) si a Jin Mao Tower (421m).

Cladirea cu o arhitectura futurista intra astfel intr-un top al celor mai inalte cladiri din lume cu peste 600m, dupa Burj Khalifa din Dubai (828m) si inaintea Mkkah Royal Clock Tower din Arabia Saudita, cu o inaltime de 601m.

Citeste si:
Uciderea lui Soleimani: China cere SUA ''sa nu faca abuz de forta''
Uciderea lui Qassem...

Shanghai Tower, proiect demarat in cursul anului 2008, a necesitat o investitie colosala de 2,4 miliarde de dolari, proiectul avand o suprafata totala de 380.000 metri patrati.

Shanghai Tower a fost proiectat de catre arhitectul american Gensler. Potrivit acestuia, fatada curbata si forma spiralata a cladirii simbolizeaza „dinamismul Chinei moderne”.

Shanghai Tower se intinde pe 128 de etaje si va contine noua „cartiere verticale”, avand si un atrium incarcat de natura, denumit „Sky Lobby”.

Citeste si:
Elon Musk a inceput vanzarea masinilor Tesla "made in China"
Elon Musk a inceput vanzarea...

Consiliul Cladirilor Inalte si al Habitatului Urban (Council on Tall Building and Urban Habitat – CTBUH) sustine ca noua constructie „exemplifica perfect noul prototip al cladirilor inalte”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
China are curajul de a pune pe sine primul tren autonom din lume