Isabelle Pleska, fost director general timp de peste 10 ani la Bricostore Romania, a fost numita in functia de director general al companiei Praktiker Romania, pozitie ocupata anterior de Michael Krahn.

Isabelle Pleska a detinut pana in prezent functia de director de strategie in cadrul companiei, contribuind in ultimele luni la dezvoltarea strategica a brandului Praktiker.

Isabelle Pleska are o vasta experienta in domeniul DIY, asta dupa ce a condus pentru mai bine de zece ani operatiunile din Romania ale Bricostore Romania, companie preluata in anul 2014 de catre grupul britanic Kingfisher.

Noul director general Praktiker ia in acest fel locul lui Michael Krahn la conducerea operatiunilor retailerului de bricolaj, acesta urmand sa se retraga din companie, potrivit unor informatii obtinute de wall-street.ro.

Michael Krahn este unul dintre cei mai vechi manageri din industria locala de bricolaj, alaturandu-se retailerului german in perioada 2002-2003.

Praktiker Romania detine in prezent 28 magazine in 24 de orase din tara. Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 de produse, incluzand decoratiuni pentru interior si exterior, produse sanitare, mobila, electronice si electrocasnice, produse pentru gradinarit si materiale de constructii.

Piata locala de bricolaj a fost lovita de o avalansa de schimbari inca din 2013, o data cu preluarea operatiunilor Bricostore de catre britanicii de la Kingfisher, companie care a modernizat in ultimii doi ani fostele 15 locatii ale retailerului francez in magazine Brico Depot.

De departe, insa, cel mai agitat an din istoria bricolajului a fost 2014, interval marcat de exituri, repozitionari si preluari. Anul 2014 a debutat cu preluarea operatiunilor Praktiker chiar de catre omul de afaceri turc Omer Susli, asta dupa ce grupul german cu acelasi nume a decis vanzarea business-urilor de pe pietele regionale.

Ulterior, in luna mai a anului 2014, wall-street.ro scria despre exitul de pe plan local al grupului german OBI, companie care a raportat in cei cinci ani de prezenta pe plan local pierderi de zeci de milioane de euro, informatie care a devenit oficiala spre vara lui 2014, cand retailerul a demarat un amplu proces de lichidare de stoc al marfii existente, actiune care a tinut primele pagini ale publicatiilor de profil. La finele lunii august ale anului trecut toate cele sapte magazine OBI din Romania au fost inchise, iar cea mai mare parte dintre spatii a fost ocupata de catre retailerul grec de jucarii Jumbo.

Tot in vara anului 2014, retailerul francez Leroy Merlin a achizitionat operatiunile locale ale Baumax, aflat in mari probleme financiare, care au condus ca intreaga activitate a retailerului austriac din estul Europei sa fie scoasa la vanzare.

Dedeman este cel mai mare jucator specializat in bricolaj, pe o piata pe care mai activeaza nume precum Arabesque, Leroy Merlin, Ambient, Kingfisher, Hornbach sau Mr. Bricolage.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri