Compania Infineon Technologies Romania, subsidiara locala a producatorului german de semiconductoare, a semnat pentru inca sapte ani cu parcul de birouri Novo Park detinut de Genesis Development, ajungand la o durata record a contractului de inchiriere care totalizeaza 19 ani. Contractul de prelungire s-a semnat cu doi ani inainte de expirarea acordului anterior si este valabil pana in 2024.

Infineon Technologies Romania este prezenta in Romania din anul 2005, cand a inchiriat o suprafata de 2.300 de metri patrati in parcul de birouri Novo Park, situat in nordul Capitalei. Dupa prelungiri repetate, prin acest contract compania se extinde cu inca 1.550 de metri patrati, ajungand la 7.500 de metri patrati si ocupand in totalitate cladirea BC din cadrul Novo Park.

„Infineon Technologies Romania a investit peste 100 de milioane euro pe piata locala, incepand din 2005, anul in care Centrul de Cercetare si Dezvoltare a fost infiintat. Am crescut constant pe parcursul primilor 10 ani si are astazi o echipa de peste 300 de ingineri care dezvolta semiconductoare si sisteme la nivel mondial”, a declarat Jihad Haidar, vicepresedinte si managing director Infineon Technologies Romania.

Infineon Technologies a intrat in Romania in luna aprilie a anului 2005, ca subsidiara a companiei Infineon Technologies Austria AG, parte a Infineon Technologies AG group. Centrul de cercetare si dezvoltare Infineon Romania dezvolta circuite electrice integrate, senzori pentru aplicatii in industria componentelor auto si cea industriala, precum si sisteme de control pentru cipuri si alte produse de securitate.

„Dupa recordul inregistrat cu Hewlett-Packard care totalizeaza 18 ani de contract alaturi de Novo Park, am avut ocazia de a ne autodepasi si de a stabili un nou record de piata, 19 ani de parteneriat cu Infineon Technologies Romania”, a declarat Liviu Tudor, presedintele si fondatorul companiei Genesis Development.

Novo Park este format din sapte cladiri de birouri, cu o suprafata de aproximativ 75.000 de metri patrati inchiriabili. Complexul de birouri a obtinut certificarea BREEAM, cea mai relevanta acreditare la nivel global in ceea ce priveste cladirile verzi, cu ratingul Very Good.

Printre chiriasii Novo Park se numara: Hewlett-Packard (HP), Garanti Bank, Ringier, Sodexo, Yokagawa, Luxoft si UniCredit.
Genesis Development este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori cu o experienta de peste 16 ani pe piata locala. Compania a dezvoltat parcurile de birouri West Gate si Novo Park, care totalizeaza circa 150.000 de metri patrati de spatii de birouri de clasa A.

Genesis Development este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus privat din Romania, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere si apartamente destinate inchirierii. Investitiile realizate de Genesis Development in Romania se ridica la 300 de milioane de euro.

Lista celor mai mari dezvoltatori de proiecte de birouri la nivel local este completata de jucatori precum Globalworth, Portland Trust, Skanska, AFI Europe, Atenor sau NEPI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri