Paris, Londra, Roma, Berlin sau Madrid? Bucurestiul se pregateste sa se bata de la egal la egal cu marile capitale din Europa, asta dupa ce un proiect ambitios al autoritatilor urmeaza sa capete contur.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat un proiect de peste 200 de milioane de euro prin intermediul caruia vor fi reamenajate mai multe spatii publice si mai multe parcuri din centrul Capitalei.

Mai precis, intregul proiect vizeaza reamenajarea bulevardului Unirii – intre Piata Constitutiei si Piata Unirii si transformarea acestuia in zona pietonala cu cafenele, precum si amenajarea unei parcari subterane sau reamenajarea Pietelor Cantacuzino si Lahovary. Pe langa proiectele amintite, este prevazuta si reamenajarea spatiului verde de la Sala Palatului, a parcurilor Izvor si Sfintii Apostoli, dar si amenajarea si revitalizarea Pietei de Flori (zona George Cosbuc).

In ciuda planurilor municipalitatii de a dezvolta accesul pietonal in multe din aceste zone, proiectul a generat nenumarate controverse atat din partea locuitorilor Capitalei, dar si din partea societatii civile, inca de la anuntarea planurilor de a infrumuseta Bucurestiul.

Cele mai mari nemultumiri din randul populatiei au vizat decizia autoritatilor ca pentru proiectul de 240 de milioane de euro sa fie taiati nu mai putin de 500 de arbori din zonele in care ar urma sa fie efectuate lucrarile, asta in ciuda faptului ca Bucurestiul este una din capitalele europene cu cel mai mic numar de spatii verzi pe cap de locuitor.

"Am facut un mare pas pentru modernizarea Bucurestiului. Adoptarea de catre CGMB a PIDU - PLAN AMPLU DE REFACERE SI PUNERE IN VALOARE A IDENTITATII URBANE - ne da sansa unei dezvoltari unitare a orasului. Bucurestenii se vor putea bucura de marirea numarului pistelor de biciclisti, dar si de marirea spatiului verde ( de la 173.522 mp spatii verzi se va ajunge la valoarea de 191.617 mp). PIDU prevede 62 de proiecte de investitii in Capitala, in valoare de aproximativ 200 de milioane de euro. Zonele vizate sunt: Piata Romana la Nord, Piata de Flori la Sud, Calea Mosilor la Est si Calea Grivitei la Vest. Vom avea un oras cu o arhitectura mai prietenoasa, dar si cu un trafic mai fluent. In anii urmatori, PMB va trebui sa treaca la realizarea acestor proiecte aprobate azi. Acum ele sunt planuri, planse desenate, dar de maine pot deveni realitate", a declarat Razvan Sava, primarul interimar al Capitalei, citat de Hotnews.

In ciuda planului ambitios al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Capitala inca sufera la multe capitole, care vizeaza in principal conditiile de trafic pe arterele principale, dar si cele secundare ale orasului, precum si lipsa unor investitii reale pe partea de infrastructura care sa ofere posibilitatea ocolirii Bucurestiului pe o sosea de Centura completa, precum si alte nenumarate probleme cu care bucurestenii se confrunta zi de zi.

Ramane de vazut cat vor dura lucrarile noului proiect si, mai ales, daca investitiile chiar se vor dovedi utile pentru locuitorii Capitalei.

Sursa foto: Re-act Now Studio/DSBA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri