Daniel Manate (foto) a preluat de la inceputul acestui an mandatul de presedinte al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania, pentru o perioada de doi ani. El l-a inlocuit astfel pe Adrian Vascu, presedintele ANEVAR in perioada 2014-2015.

Statutul Asociatiei prevede mandate de cate doi ani pentru presedinte si pentru ceilalti membri ai Consiliului director. De asemenea, fiecare presedinte este ales cu doi ani inainte de a prelua functia, perioada in care detine functia de prim-vicepresedinte ANEVAR, ajungand astfel sa cunoasca foarte bine organizatia si sa asigure continuitatea strategiei si a relatiilor de parteneriat ale Asociatiei.

”Obiectivele pe care mi le-am propus pentru mandatul meu de 2 ani la conducerea ANEVAR sunt legate in primul rand de cresterea calitatii si uniformitatii rapoartelor de evaluare elaborate de membrii nostri. Imi doresc, de asemenea, sa continuam demersurile incepute de colegii nostri anul trecut, de construire si consolidare a bazelor de date cu rapoartele de evaluare pentru garantarea imprumutului si pentru impozitare. Acestea vor duce si la indeplinirea primului obiectiv, de crestere a calitatii, dar si la o transparenta mai mare, utila tuturor actorilor din piata, de la utilizatori, investitori si contribuabili, la autoritati”, spune Daniel Manate, noul presedinte ANEVAR.

Daniel Manate este membru al Consiliului director al ANEVAR incepand cu anul 2004, avand, de-a lungul timpului, functiile de vicepresedinte, respectiv presedinte al Comisiei de cercetare si standarde si al Comisiei de imagine. De asemenea, in perioada 1993-2001, a ocupat functia de presedinte al centrului teritorial ANEVAR Arad.

Economist si inginer constructor prin formare, Daniel Manate a devenit evaluator de intreprinderi inca din 1992, odata cu dezvoltarea acestei profesii in Romania. De-a lungul carierei sale de peste 24 de ani in evaluare, Daniel Manate a obtinut si specializarile Evaluarea bunurilor mobile, Evaluarea actiunilor si a altor instrumente financiare si Verificarea rapoartelor de evaluare, fiind membru acreditat in evaluarea afacerilor (MAA).

Presedintele in exercitiu al ANEVAR este, de asemenea, membru al Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) si detine calificarea Recognised European Valuer (REV), oferita de Grupul European de Asociatiilor de Evaluatori (TEGoVA).

Doctor in economie si autor al mai multor carti si publicatii in domeniul evaluarii, Daniel Manate este in prezent conferentiar universitar in cadrul Facultatii de Stiinte Economice din Arad si lector ANEVAR.

Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania a fost infiintata in anul 2011, in baza Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 24/2011 privind unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 99/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, ca organizatie profesionala de utilitate publica, fara scop patrimonial, din care fac parte evaluatorii autorizati care dobandesc aceasta calitate, in conditiile prevazute de lege.

Infiintarea sa in baza OG nr. 24/2011 aprobata prin Legea nr. 99/2013 vine dupa 20 de ani in care profesia de evaluator s-a dezvoltat si s-a maturizat odata cu consolidarea mediului economic romanesc prin activitatea Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania – de la care a si preluat acronimul ANEVAR.

Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania are drept scop organizarea, coordonarea si autorizarea exercitarii profesiei de evaluator autorizat in Romania, reprezentarea si protejarea intereselor profesionale ale membrilor sai, asigurarea exercitarii independente a profesiei de evaluator autorizat cu respectarea deontologiei profesionale si a unui inalt nivel de calificare profesionala, precum si promovarea standardelor, metodelor si tehnicilor de evaluare in activitatea evaluatorilor autorizati.

ANEVAR reprezinta aproximativ 4.000 de membri titulari persoane fizice si 400 de companii care detin calitatea de membri corporativi.

Asociatia este membru al Consiliului pentru Standarde Internationale de Evaluare (IVSC), al Grupului European de Asociatiilor de Evaluatori (TEGoVA), al Asociatiei Mondiale a Organizatiilor de Evaluatori (WAVO), membru observator al European Mortgage Federation (EMF) si a stabilit relatii de cooperare si cu alte organizatii profesionale de profil din SUA si Europa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri