Pe fondul nesigurantei care caracterizeaza pietele bursiere, multi investitori se reorienteaza catre piata imobiliara. Haosul care domneste in economia chineza si prabusirea continua a pretului petrolului reprezinta doi factori principali care fac ca multe alte tipuri de investitii sa para foarte riscante.

Redresarea preturilor la proprietatile imobiliare de pe pietele europene a fost una dintre povestile de succes care au urmat crizei financiare mondiale, astfel incat investitorii inteligenti vor studia modul in care pot investi pe piata imobiliara in 2016.

Deoarece multe state europene inca se confrunta cu dificultati economice si nu s‐au refacut pe deplin dupa criza financiara care a debutat in 2008, gasirea celor mai bune variante de investitii imobiliare la nivel european ar putea fi dificila.

Iata ce vor face investitorii inteligenti in acest an:

Se adapteaza si supravietuiesc

Turbulentele cauzate de criza bancara au lovit din greu pietele imobiliare europene, iar cele mai afectate tari au fost Irlanda, Spania, Portugalia si Grecia.

Citeste si:
Proiect pentru soferi: Faza scurta, obligatorie pe toate drumurile...
Proiect pentru soferi: Faza...

Unul dintre avantajele investitiilor imobiliare in aceasta perioada de refacere si restabilizare a pietelor este reprezentat de profiturile majore in perioade scurte de timp. Exista loc si pentru planificarea pe termen lung, cu randamentele de inchiriere care depasesc, de multe ori, chiar si cele mai profitabile actiuni bursiere, conform marketoracle.co.uk.

Refacerea economiei europene a fost alimentata in ultimii ani de investitiile extraeuropene, in principal asiatice, care au adus pe batranul continent un numar record de bani gheata. Destinatiile de top ale investitorilor, precum Londra, Paris si Milano au generat un adevarat boom economic care nu da semne ca ar putea incetini in urmatoarele 12 luni.

Cu toate acestea, Uniunea Europeana este alcatuita din 28 de state, fiecare cu propria sa identitate si cu probleme economice specifice, iar stabilitatea pietei europene ca intreg depinde de actiunile motoarelor economice europene, precum Germania, Franta si Marea Britanie, dar si de modul in care cea din urma, care pune in discutie apartenenta la comunitatea europeana, va actiona in 2016.

Vaneaza oportunitatile si risca

Citeste si:
Bijuterii de peste 1 MIL. euro au fost furate in Munchen
Bijuterii in valoare de peste...

Spre deosebire de SUA, unde preturile locuintelor vor stagna, conform marketwatch.com, preturile in Marea Britanie cresc in mod exploziv, insa Germania ramane preferata de investitorii imobiliari, deoarece stabilitatea economiei ofera cateva avantaje de necontestat. Cu toate acestea, companiile si oamenii de afaceri ar putea alerga dupa investitii mai riscante si active neperformante, in incercarea de a urmari randamente mai mari.

Pe de alta parte, piata ipotecara din Spania a fost lovita din plin in ultimii ani. Chiar si in prezent, aceasta se afla la limita de jos a Europei, insa acest lucru poate oferi nenumarate oportunitati companiilor imobiliare cu experienta, care sunt dispuse sa‐si asume riscul de a lucra cu active mai putin atractive si mai complicate.

Vaneaza chilipiruri

Desi Spania a fost puternic lovita de criza imobiliara, calitatea stocurilor si marea diversitate a cumparatorilor ne arata ca este o destinatie europeana unde chilipirurile imobiliare sunt foarte numeroase.

Citeste si:
Unde poti merge de Valentine's Day cu 129 de euro
Unde poti merge de...

Marile orase, precum Madrid si Barcelona, se caracterizeaza, deja, printr‐o crestere a preturilor, datorita fondului locativ de calitate si a cresterii cererii. Cu toate acestea, in zonele de coasta, care sunt destinatii foarte populare pentru turisti, se afla adevaratele chilipiruri.

Orasele care atrag investitorii ca un magnet

Berlinul a fost considerat, in 2015, cel mai potrivit oras pentru investitii si dezvoltare imobiliara si a fost urmat de Dublin si Madrid la acest capitol.

Investitorii vor prefera, in 2016, si Atena si Lisabona, deoarece piata imobiliara din cele doua capitale europene se afla in plina dezvoltare, dupa ce anii trecuti au fost caracterizati printr‐o adevarata prabusire a investitiilor in proprietati.

Cladirile de birouri sunt vedetele pietei imobiliare. Mai ales in Romania!

Dezvoltatorii imobiliari din Romania vor livra o suprafata record de proiecte comerciale in 2016. Cifra este uimitoare: peste 700.000 de metri patrati de cladiri de birouri si spatii comerciale, iar investitia totala in aceste proiecte este de peste 800 de milioane de euro, conform unui raport al firmei americane de consultanta in domeniul imobiliar JLL.

Nu doar investitorii straini demareaza ample proiecte imobiliare in Capitala, ci si cei romani, precum Liviu Tudor, cel mai mare investitor roman de pe piata spatiilor de birouri din tara noastra. Spre exemplu, West Gate, detinuta de omul de afaceri roman, si‐a extins spatiile inchiriate cu 15.000 de metri patrati in ultimii doi ani, iar tendinta de expansiune se pastreaza si in prezent.

Sursa foto: Creative Commons, westgatepark.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Coronavirus: SUA deblocheaza 100 de milioane de dolari pentru China
Setari Cookie-uri