Municipalitatea galateana va inainta Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) proiectul referitor la constructia altor 500 de apartamente in cartierul Dimitrie Cantemir, care leaga municipiile Galati si Braila, in cursul lunii octombrie, a anuntat primarul Dumitru Nicolae.

Proiectul va fi trimis la ANL, cel mai probabil, dupa data de 10 octombrie, cand este preconizata finalizarea ultimului bloc din , a afirmat primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, citat de NewsIn.

Potrivit lui Nicolae, costul realizarii unui unui singur apartament este estimat la 110.000 lei noi, astfel ca valoarea totala a investitiei se va ridica la 55 de milioane de lei noi.Pana in momentul de fata, in cartierul Dimitrie Cantemir au fost construite noua blocuri de locuinte, care numara 247 de apartamente. Lucrarile au inceput in 2003, dupa ce expertii au finalizat proiectul a ceea ce, in cativa ani, va deveni zona rezidentiala de 1.000 mp care va uni municipiile Galati si Braila. Costurile totale ale lucrarilor realizate pana acum se cifreaza la 50 de milioane de lei noi, din care 20 de milioane au fost alocate din bugetul municipiului Galati si 30 de milioane au fost acordate de ANL, se arata in rapoartele administratiei locale. in aceasta suma sunt incluse si cheltuielile de racordare a noului cartier la reteaua de utilitati a Galatiului.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri