Sofiane Benmaghnia (39 de ani), algerian - canadian, a fost numit director general al Holcim Romania, unul dintre cei mai mari producatori de ciment, betoane si agregate, acesta urmand sa isi preia mandatul incepand cu 1 aprilie 2016.

Sofiane Benmaghnia il va inlocui in acest fel pe François Petry, care a devenit recent CEO Aggregates Industries – subsidiara LafargeHolcim din Regatul Unit.

Sofiane Benmaghnia, director general al Meftah Cement Operations, Aggregates & Concrete in Algeria din 2011, anterior director financiar al Lafarge Betoane si Agregate in Orientul Mijlociu timp de trei ani, s-a alaturat grupului LafargeHolcim in 1999 ca analist financiar.

De atunci, el si-a construit cariera in cadrul LafargeHolcim, pe diferite piete in care grupul activeaza (America de Nord, Orientul Mijlociu, Africa si Europa), indeplinind atat roluri strategice, cat si operationale, si acumuland peste 16 ani de experienta in industria cimentului.

Sofiane Benmaghnia
este CPA (Certified Public Accountant), CMA (Certified Management Accountant) si este licentiat in Comert la Universitatea din Tunisia, detine o certificare in contabilitate de gestiune de la Universitatea Concordia din Montreal (Canada), precum si un executive MBA de la Universitatea Sherbrooke din Canada.

In ultimii doi ani, François Petry (foto mai jos), de nationalitate franceza, in varsta de 48 de ani, a condus subsidiara din Romania a Holcim, intr-un moment istoric care a dus la crearea liderului mondial in industria materialelor de constructii – Grupul LafargeHolcim. La 1 decembrie 2015, François Petry a fost numit CEO al Aggregates Industries - subsidiara LafargeHolcim din Regatul Unit.

francois - petry - Holcim

Holcim (Romania) S.A. detine 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 14 statii ecologice de betoane, 3 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajati.

Holcim Romania este membra a grupului LafargeHolcim, care s-a nascut in urma fuziunii dintre Lafarge si Holcim in 2015.
Holcim Romania a incheiat anul 2014 cu afaceri de circa 220 milioane de euro, in crestere cu peste 8%, conform informatiilor publicate la Ministerul de Finante.

Principalii concurenti ai Holcim la nivel local sunt irlandezii de la CRH, companie care a cumparat activele scoase la vanzare de Lafarge, in urma fuziunii Lafarge cu Holcim, - si HeidelbergCement, parte a grupului german cu acelasi nume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri