Proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer specializat in bricolaj la nivel local, companie detinuta de catre fratii Dragos si Adrian Paval, planuiesc sa construiasca primul sediu de birouri al companiei la nivel local, un proiect care va cuprinde 10 etaje si ar urma sa fie dezvoltat in apropiere de Esplanada Shopping Center din cartierul Pantelimon, unde se afla si lanturile de magazine Cora Pantelimon sau Brico Depot Pantelimon.

Potrivit unor informatii publicate recent de catre B365.ro, Dedeman a cerut autoritatilor aprobare pentru constructia unui turn de birouri de 10 etaje, asta in ciuda faptului ca zona este una destinata locuintelor colective mici cu maxim doua etaje.

Contactati de catre wall-street.ro, reprezentantii Dedeman au precizat ca in momentul de fata proiectul este blocat in asteptarea aprobarii Planului Urbanistic Zonal (PUZ), asta dupa ce retailerul de bricolaj a solicitat Primariei Capitalei reconversia functionala a terenului si modificarea reglementarilor urbanistice din zona.

“Este un proiect pentru care am depus toata documentatia undeva cu mai bine de jumatate de an si in care nici pana astazi nu avem un raspuns. De la dorinta de a realiza un proiect si pana la aprobare sunt pasi lungi. In momentul de fata asteptam sa se intruneasca Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), care ar urma sa ia o decizie in acest sens”, a declarat Ioan Comanescu, director de achizitii in cadrul Dedeman.

Potrivit acestuia, viitorul spatiu de birouri ar urma sa fie un proiect destinat inchirierii, dar va deservi si angajatilor retailerului de bricolaj.

Pe langa spatiul de birouri, pe actualul teren detinut de catre fratii Paval, proprietarii vor deschide si un nou magazin pe un format similar celui din Theodor Pallady.

Proiectul magazinului de langa IKEA Baneasa, blocat de autoritati

Dedeman a achizitionat in cursul anului 2014 un teren de 50.000 mp langa magazinul IKEA din Baneasa, pe care ar trebui sa dezvolte cel mai mare magazin al retelei, dupa cum scria wall-street.ro in urma cu doi ani de zile.

In ciuda faptului ca planurile retailerului vizau demararea lucrarilor in cel mai scurt timp, asta si pentru ca pozitionarea viitorului centru comercial este intr-una dintre cele mai exclusiviste zone ale ale Capitalei, unde traficul comercial a crescut puternic de la un an la altul, proiectul inca nu a fost demarat, din cauza infrastructurii rutiere care trebuie adaptata la proiect.

Potrivit unor surse wall-street.ro, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADNR) ar fi blocat proiectul si intarziat demararea lucrarilor pe motiv ca nodul comercial format in acea zona ar bloca traficul din Nordul Capitalei.

Intrebat de wall-street.ro despre situatia spatiului din nordul Capitalei, Ioan Comanescu sustine autoritatile isi doresc ca circulatia sa nu fie influentata de eventuale blocaje ale drumului.

“Sunt o sumedenie de probleme care ne-au tinut pe loc – de la proprietati din zona, la codul rutier, la problemele pe care traficul din zona le-ar putea crea. Asteptam raspunsul autoritatilor si abia dupa ce primim autorizatia vom putea stii cand demaram lucrarile, dar mai ales cand s-ar finaliza lucrarile la viitorul centru comercial”, a declarat Comanescu pentru wall-street.ro.

Dedeman detine in momentul de fata patru magazine proprii in Capitala - in cartierul Militari, in zona Giurgiului - Berceni, in Colentina si unul la iesirea spre Autostrada Soarelui (A2), pe bulevardul Theodor Pallady, avand un total de 42 de spatii comerciale la nivelul intregii tari.

In ceea ce priveste expansiunea retailerului la nivelul tarii, Dragos Paval sublinia in ultimul interviu acordat Wall-Street.ro faptul ca sunt cateva orase importante, resedinta de judet, care inca nu sunt acoperite de retailerul din Bacau.

"Luam in calcul toate orasele resedinta de judet: Oradea, Satu Mare, Zalau, dar luam in calcul si orase de mai mici dimensiuni in care gasim un potential mare", a punctat seful Dedeman.

Dedeman sustinea in cursul anului trecut ca se asteapta la o crestere a business-ului, asta dupa ce in anul 2014 afacerea fratilor Dragos si Adrian Paval s-a apropiat de 770 de milioane de euro, in crestere cu peste 25% fata de nivelul inregistrat cu un an in urma.

Piata locala de bricolaj a trecut in ultimii ani prin ample schimbari, principalii actori implicati in consolidarea unui segment de piata estimat la o valoare de peste 2 miliarde de euro fiind Praktiker, Kingfisher, Leroy Merlin, Hornbach sau Ambient Sibiu, companie care a intrat in insolventa in toamna anului 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri