"Orice client trebuie sa fie responsabil pentru ceea ce cumpara, nu doar din punct de vedere al juridic, ci si tehnic. Desigur, si noi agentii imobiliari trebuie sa stim ce vindem, pentru ca exista foarte multe proiecte rezidentiale discutabile din punct de vedere al calitatii, care se cumpara pe banda rulanta", a declarat Andreea Comsa, CEO, Premier Estate Management, la un eveniment organizat de Imobiliare.ro.

"In continuare vad foarte multe proiecte rezidentiale, discutabile din punct de vedere al calitatii, care sunt cumparate pe banda rulanta. Se cumpara apartamente cu probleme sau cu potentiale probleme la structura. Vorbim despre lucruri serioase, nu despre gresie si faianta, care ar putea sa se desprinda de pe pereti", a declarat Andreea Comsa (foto).

In opinia sa, dintr-o graba, de neinteles, foarte multi clienti semneaza contracte pe baza carora cumpara apartamente, in urma unor decizii foarte rapide. "Apoi tot ei sunt foarte suparati ca au ajuns intr-o situatie de nedorit. Tocmai, pentru ca nu au fost atenti de la bun inceput. Nu exista sa nu ai pe cineva cu care sa te consulti inainte sa achizitionezi", crede seful Premier Estate Management.

Andreea Comsa a subliniat ca dezvoltatorii rezidentiali trebuie incurajati sa construiasca proiecte de o calitate mai buna, in locatii mai bune, mai centrale, care sa nu fie vandute neaparat doar cu Prima Casa, ci sa mearga pana la pragul maxim de TVA de 5%, adica pana la 100.000 euro. "Proiectele pe care noi le avem in portofoliu si care nu se incadreaza in prima casa, 80% sunt achizitionate cu credite ipotecare, cu avans de 15%", a mai spus managerul Premier Estate Management.

Citeste si:
Finantarea, esentiala in piata rezidentiala. Ce tendinte se intrevad
Investitori exista, cerere...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Turcii de la Caba ridica 273 apartamente in Capitala cu 300 MIL. euro
Setari Cookie-uri