Bogdan Pirvu, manager numit la conducerea operatiunilor AdePlast in urma cu mai putin de un an, a anuntat ca isi va incheia mandatul, asta dupa ce in luna martie a anului trecut, Marcel Barbut, proprietarul producatorului de materiale de constructii, anunta ca va pune conducerea business-ului pe mainile sale.

Bogdan Pirvu (foto cover) a anuntat printr-un mesaj trimis partenerilor ca isi va incheia mandatul la conducerea business-ului AdePlast.

“Mandatul meu la conducerea companiei AdePlast se incheie aici. Conducerea executiva va fi preluata de catre domnul Marcel Barbut, care este si Presedinte al Consiliului de Administratie”, a declarat Bogdan Pirvu.

Bogdan Pirvu, fost director al diviziei de Vopsele si Tencuieli din cadrul companiei, a fost numit in luna martie a anului trecut in functia de CEO al AdePlast.

Contactat de catre wall-street.ro, omul de afaceri Marcel Barbut (foto mai jos) a precizat ca nu isi doreste sa comenteze pe marginea subiectului, dar a spus ca mandatul lui Bogdan Pirvu se intindea pe o perioada de 3 ani.

Afacerile AdePlast si-au pierdut avantul din ultimii ani

AdePlast, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii de pe plan local, companie condusa de catre omul de afaceri Marcel Barbut, a consemnat o crestere de sub 2% a rulajului in cursul anului trecut, o evolutie mult sub cresterile din anii precedenti cand afacerea genera un plus de cel putin 20% la business-ul antreprenorului roman.

Conform datelor companiei, AdePlast a raportat in cursul anului trecut afaceri de 305,7 milioane de lei (circa 69 mil. euro) si un profit de 13 milioane de lei (2,9 mil. euro), in usoara crestere fata de valoarea din 2014, marcand o evolutie a business-ului de numai 1,75%.

“Diferenta fata de cresterea pe diviziile de productie s-a inregistrat deoarece in 2015 am fost nevoiti sa renuntam la comercializarea de polisitiren extrudat (XPS), pe care nu-l produceam in fabricile noastre. Desi era un business cu un rulaj bun, a devenit nerentabil din punct de vedere al resurselor implicate. In plus, strategic vorbind, am concentrat toate resursele companiei pe productia proprie. Astfel, diviziile interne au reusit sa recupereze destul de bine cifrele pe care le inregistram in trecut din XPS”, declara Marcel Barbut, proprietarul AdePlast, la inceputul acestui an.

Bogdan Pirvu are 41 de ani si se afla in compania AdePlast din anul 2012, cand a preluat dezvoltarea segmentului de vopsele si tencuieli decorative al companiei. Bogdan Pirvu este licentiat in Managementul Intreprinderilor si are un background solid format in vanzari, dar si in zona de management, trecand in 16 ani prin toate etapele de dezvoltare profesionala.

Principalii concurenti ai AdePlast la nivel local sunt Henkel (Ceresit), Baumit sau Duraziv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri