Proiectul de birouri West Gate din vestul Capitalei, detinut de Genesis Development, a semnat extinderea companiei Societe Generale European Business Services in cladirea H2. In prezent, SG EBS – detinut de grupul bancar multinational de origine franceza Societe Generale – utilizeaza 7.600mp de birouri in West Gate, contractul fiind valabil pana in 2021.

Este cea de-a patra extindere si consolidare consecutiva din portofoliul Genesis Development, dupa extinderile si prelungirile Hewlett Packard, Yokogawa si Infineon din Novo Park, care totalizeaza aproximativ 35.000 mp de birouri.

Genesis Development detine parcurile West Gate si Novo Park, avand astfel in portofoliu 150.000mp de birouri clasa A.

Societe Generale European Business Services a fost infiintata in 2011 si este un centru de servicii pentru grupul Societe Generale. Compania ofera servicii in diverse domenii de activitate pentru entitatile grupului din intreaga lume: finante/contabilitate, achizitii, resurse umane si IT.
SG EBS deserveste in prezent peste 20 de tari, in mare parte din Europa, pentru toate liniile de afaceri majore ale Grupului Societe Generale. Prin optimizarea proceselor de deservire a clientilor si managementul proceselor de afaceri, SG EBS urmareste sa devina un centru regional pentru Grupul Societe Generale.

De la infiintare, SG EBS a inregistrat o crestere rapida, astfel incat la finalul anului 2015 a inregistrat un numar de 630 de angajati, avand ca obiectiv sa ajunga la 1.000 de angajati pana in 2017.

„In 2016 se vor livra in piata peste 400.000 mp de birouri noi. In atare context ne onoreaza faptul ca avem chiriasi care consolideaza si semneaza contracte pe perioade record in parcurile Genesis Development. Este o dovada a faptului ca Romania ofera contextul necesar pentru ca investitorii straini sa isi extinda activitatea”, a explicat Liviu Tudor, presedintele si fondatorul companiei Genesis Development.

Noul contract cu Societe Generale European Business Services a intrat in vigoare la inceputul anului 2016.

Printre companiile care au sediul in West Gate se numara si Dacia Renault, Siemens, Accenture, Panasonic, Alpha Bank, Carestream Health si Medicover.

West Gate, amplasat in cartierul Militari, in imediata apropiere a statiei de metrou Preciziei, este compus din cinci cladiri de birouri, cu o suprafata totala inchiriabila de 75.000 de metri patrati.

Investitiile realizate de Genesis Development in Romania se ridica la 300 de milioane de euro.

Lista celor mai mari dezvoltatori de proiecte de birouri la nivel local este completata de jucatori precum Globalworth, Portland Trust, Skanska, AFI Europe, Atenor sau NEPI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri