RE/MAX Romania, una dintre cele mai active companii de consultanta in real-estate din tara, a intermediat in 2015 peste 300 de tranzactii rezidentiale ce au insumat comisioane de 1 milion de euro. Avand in vedere ca in piata imobiliara comisionul mediu pentru intermedieri rezidentiale se situeaza intre 2 si 3%, o estimare wall-street.ro a valorii totale a tranzactiilor realizate de RE/MAX in 2015 s-ar ridica la un varf de 50 milioane euro pe Romania.

"Pe plan local, cele 15 birouri din reteaua RE/MAX Romania aflate in orasele Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Bistrita, Brasov, Suceava, Bacau, Sibiu si Bucuresti au intermediat anul trecut peste 300 de tranzactii, iar valoarea totala a comisioanelor a atins 1 milion de euro", a declarat Razvan Cuc, presedinte RE/MAX Romania. El mai estimeaza pentru acest an atingerea unui numar total de 24 de birouri, 165 de agenti si un business de 1,5 milioane de euro din comisioane din tranzactii.

In acelasi timp, in Romania, reteaua RE/MAX a ajuns la 15 locatii in 9 dintre cele mai importante orase din tara, in timp ce numarul de agenti a trecut de 100.

De asemenea, potrivit companiei, RE/MAX Europa a incheiat anul cu aproximativ 150.000 tranzactii si peste 360 milioane de euro venituri din comisioane. O analiza anuala realizate de RE/MAX, arata ca cei peste 15.000 de agenti RE/MAX din Europa au incheiat cate o tranzactie la fiecare 7 minute, pietele care au inregistrat o crestere rapida fiind Malta si Luxembourg, unde valoarea comisioanelor a crescut cu 50%, comparativ cu 2014. Topul general a fost completat de tari precum Israel, Italia si Spania, ale caror cresteri au fost situate intre 42 si 38%.

In ceea ce priveste cele mai productive perioade, iunie, iulie si ultimul trimestru al anului au fost marcate de cel mai mare numar de tranzactii. De asemenea, conform declaratiilor lui Michael Polzler, director RE/MAX Europa, reteaua de francize a fost extinsa in mai multe regiuni din Franta, numarul total de birouri ajungand, astfel, la 1.600.

La nivel global, planurile de viitor ale companiei vizeaza continuarea extinderii retelei de birouri, precum si a numarului de agenti imobiliari. De asemenea, printre tarile asteptate sa cunoasca o crestere semnificativa in perioada urmatoare se numara Italia, Spania, Portugalia si Franta.

Compania Re/Max a fost infiintata in 1973, in Denver, si in prezent are peste 6.300 de birouri si mai mult de 100.000 de agenti afiliati in 95 de tari din intreaga lume. In Europa, Re/Max este prezenta in 31 de state, cu 1.500 birouri si 14.000 de agenti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri