Sediul Electronic Arts Romania

Sediul Electronic Arts Romania

Vizita in sediul Electronic Arts, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri video din lume si totodata unul dintre cei mai importanti angajatori de pe plan local, este o adevarata poveste, fiind poate una dintre cele mai frumoase experiente traite pana acum.

Amenajarea birourilor EA a fost un adevarat maraton, sustine compania de arhitectura care s-a ocupat de acest proces, deoarece mutarea s-a realizat in timp record - 6 luni de la primele schite pana la darea in folosinta a spatiului, adica mai putin de o luna pentru fiecare etaj in parte.

“Spatiul de birou rezultat este original nu numai prin multitudinea de tematici inspirate din scenele jocurilor EA dar si prin realizarea amanuntita a acestora – piese special create si executate local, de la mobilier si lampi printate in tehnologia 3D, pana la elemente butaforice sau printuri de mari dimensiuni”, a declarat Anda Manu, arhitectul AMA Design, companie specializata in servicii de amenajari a spatiilor de birouri.

Cum arata sediul companiei care a creat mai multe serii de jocuri precum Battlefield, FIFA, Star Wars sau Crysis.

Sediul HBO Romania

Sediul HBO Romania

Cand pasesti pentru prima data in receptia sediului HBO din Romania iti vei da seama imediat ca ai intrat intr-un alt univers, un univers al filmului, al cinematografiei, dar si al unei surse infinite de inspiratie.

HBO Romania s-a mutat in sediul din zona Victoriei in vara anului 2014, spatiu de birouri care se intinde pe o suprafata de peste 600 mp.

Pe langa suprafata generoasa, sediul in care isi desfasoara activitatea circa 30 de persoane, a avut parte si de o amenajare minutioasa, in care accentul s-a pus pe valorile de brand, dar si pe nevoile individuale ale membrilor echipei.

Amenajarea biroului s-a intins pe o perioada de 2 luni, insa alegerea conceptului si planificarea au inceput cu 8 luni inainte de data mutarii.

Rezultatul a fost un birou care energizeaza, in care totul parca este in miscare, si unde, din loc in loc, ai oaze de liniste ca bucataria sau camera de relaxare.

Sediul Betfair Romania

Sediul Betfair Romania

Un oras in oras poate fi descris cel mai bine sediul Betfair Romania din Cluj Napoca, companie specializata in programare, securitatea informatiei, management de produs, management de proiect, dar si infrastructura si suport tehnic IT.

Ceea ce face ca birourile Betfair sa fie cu adevarat deosebite este reprezentat de modul in care designerii au conceput proiectul: de la sedintele care au loc pe trunchiuri de copaci pana la terasele mobilate, inedit este cuvantul de ordine pentru cei peste 300 de angajati care isi desfasoara activitatea in cadrul companiei.

Conceptul a fost transpus intr-un spatiu de 3.300 mp in care toate salile si zonele reprezinta o parte sau un edificiu dintr-un oras. Astfel, in acest spatiu exista un teatru, o primarie, zona de promenada unde mocheta verde a inlocuit cu succes iarba, o gradina in care s-au folosit trunchiuri naturale de copaci si butuci pentru sezut.

Mai mult, sediul Betfait dispune si de mai multe sali de jocuri, printre care spatii de biliard sau ping-pong.

Sediul Steelcase

Sediul Steelcase

Cum poate sa arate sediul unei companii care este specializata in amenajari de birouri? Ei bine, sediul Steelcase din Cluj Napoca este un loc plin de spatii care incanta vizual si face ca angajatii sa vina de placere zi de zi la lucru.

Conceptul amenajarii spatiului este unul minimalist - un spatiu optim utilizat, cu un design simplu. Tehnologia este foarte bine integrata, facilitand colaborarea intre angajatii care impart acelasi spatiu, munca in echipe distribuite in mai multe zone geografice si o mai buna organizare a timpului de lucru. Spatiile deschise predomina in sediul din Cluj Napoca, reprezentand peste 75 % din intreaga suprafata a spatiului, ceea ce inlesneste colaborarea intre angajati, creativitate si munca in echipa. Spatiul este organizat in functie de echipele de lucru existente, iar designul, produsele si tehnologia integrata sunt gandite in functie de specificul fiecarei echipe.

De amenajare s-a ocupat COS, companie care este si partenerul Steelcase in Romania de aproape 20 de ani.

Steelcase Inc, unul dintre cei cei mai importanti jucatori specializai in industria mobilierului de birou, are o experienta de 100 de ani in dezvoltarea de spatii de munca.

Sediul Barrier

Sediul Barrier

Chiar daca primul lucru atunci cand vorbesti despre domeniul constructiilor te duce cu gandul la santier, nu acelasi lucru se poate spune si despre experienta pe care am avut-o in birourile Barrier din Bacau, unul dintre cei mai importanti furnizori si producatori de tamplarie PVC si usi de garaj din Romania.

Compania Electric Plus din Bacau, cea care detine brandul Barrier, isi desfasoara activitatea intr-una dintre cele mai moderne facilitati de productie si de birouri din Europa de Est, intregul complex de avand o suprafata totala de 1.600 de metri patrati, fiind desfasurat pe trei etaje, pentru dezvoltarea sa investindu-se nu mai putin de 5 milioane de euro.