In piata rezidentiala de lux, dragostea este "ieftina" si sexul "vinde", scrie The Wall Street Journal. O analiza realizata pe baza a 1,6 milioane de proprietati de lux listate pe site-ul Realtor.com a relevat faptul ca in cazul locuintelor, al caror pret de vanzare era mai redus, exista o mare probabilitate sa aiba derivate ale cuvantului "love" in descriere, in timp ce casele la preturi de milioane de dolari aveau in in general termeni precum "sexy" si "seducatoare", in descrieri.

Realtor.com, site-ul asociatiei nationale a agentilor imobiliari din Statele Unite (National Association of Realtors), a analizat proprietatile de lux aflate spre vanzare de la 1 februarie anul curent in functie de termenii de "alint" utilizati de catre agentii imobiliari la listarea proprietatilor. Apoi a calculat mediana pretului solicitat pentru casele descrise cu cuvinte siropoase.

Mediana unui set de valori masurate este valoarea care cade in mijloc cand valorile masurate sunt aranjate in ordinea marimii. Listarile de proprietati a caror descriere contin derivate ale cuvantului "romance" aveau o mediana a preturilor solicitate de 820.000 de dolari, in timp ce casele de "seducatoare" aveau o mediana de 640.000 de dolari, iar proprietatile "sexy" o mediana de 620.000 dolari. Cuvantul "love" si variatiile sale apar la o rata de 1 din 10, insa devin din ce in ce mai frecvente in cazul listarilor cu preturi mai reduse, arata Realtor.com.

Astfel, case in a caror descriere se gasesc termenii "lovely" and "love" sunt listate, de exemplu cu 264.000 de dolari si respectiv 250.000 de dolari. La baza listarilor se gasesc case "loving" in descrieri, cu o mediana a preturilor de 195.000 de dolari. Totodata, in statul american Delaware, in regiunea North Bethany, o casa la malul marii listata pe Realtor.com pentru 2,5 milioane de dolari descrisa drept "a modern romance" (o romanta moderna - n.r.) cu "luscious views and seductive spaces" (privelisti atragatoare si spatii seducatoare).

Citeste si:
The Concept: Limitarea plafonului de TVA 5% divide piata rezidentiala
Daniel Tudor, The Concept:...

Sursa foto: Iriana Shiyan / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Imoteca: Suntem departe de un maxim istoric al preturilor la locuinte