1 Martie 2016

Autorizatiile de construire au inregistrat o scadere cu 14,6% in prima luna a acestui an



Autorizatiile de construire pentru cladiri rezidentiale au inregistrat in ianuarie o scadere cu 14,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 1.429 acte eliberate, circa 62% dintre ele vizand zona rurala, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS).

In aceeasi luna din 2015, au fost eliberate 1.674 de autorizatii pentru cladiri rezidentiale, conform Mediafax.

"In luna ianuarie 2016 se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale fata de luna corespunzatoare a anului precedent (-245 autorizatii). Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare Sud-Est si Nord-Vest (-59 autorizatii fiecare), Sud-Muntenia (-53) si Bucuresti-Ilfov (-48)", se arata intr-un comunicat al INS.

O crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale a fost consemnata in regiunea de dezvoltare Nord-Est (+23 autorizatii).

Din totalul autorizatiilor date, 885 au fost pentru mediul rural, iar 544 au revenit zona urbana. Pentru cladiri administrative au fost eliberate opt autorizatii, iar pentru alte tipuri de cladiri 273 de autorizatii.



Citeste si