Arena Mall Bacau, unul dintre cele mai importante centre comerciale din orasul din Moldova, a semnat la inceputul acestui an noi contracte cu doi retaileri, LC Waikiki si English Home, ambele companii controlate de doua grupuri din Turcia, urmand sa deschida noi spatii comerciale de 1.200 mp in urmatoarele luni.

In prezent, LC Waikiki si English Home opereaza cate un magazin in zona de est a tarii (la Iasi), astfel Arena Mall Bacau reprezinta a doua locatie din regiunea Moldovei pentru cei doi retaileri. Noul magazin LC Waikiki va avea o suprafata de 1.000 mp, in timp ce English Home va ocupa un spatiu de 155 mp.

„LC Waikiki si English Home sunt printre retailerii care au inregistrat rezultate foarte bune in ultimul an si au un plan sustinut de dezvoltare. Arena Mall Bacau este unul dintre cele mai performante centre comerciale din estul tarii. Odata cu deschiderea celor doua magazine, mixul de chiriasi de la Arena Mall Bacau se va optimiza, fiind mai bine reprezentat pe categoriile de fashion si home&deco”, a declarat Mihaela Petruescu, head of property management DTZ Echinox, compania de consultanta imobiliara care a intermediat tranzactia.

Arena Mall, inaugurat de omul de afaceri Ovidiu Budeanu in 2007, este unul dintre cele mai performante centre comerciale din regiunea de est a tarii, avand un grad de inchiriere de 100%. Centrul comercial a inregistrat in 2015 o crestere a cifrei de afaceri de 16,5% si un trafic mai ridicat cu 10%, comparativ cu anul precedent.

„Cele doua branduri completeaza mixul de chiriasi al proiectului si integrarea lor in conceptul Arena Mall se aliniaza cu strategia noastra de imbunatatire permanenta a ofertei comerciale. Prin atragerea noilor chiriasi si printr-un management proactiv al centrului comercial, ne-am propus ca si in 2016 sa crestem cu 10% numarul de vizitatori si in acelasi timp cifra de afaceri a proiectului. Echipa DTZ a identificat doi retaileri noi care completeaza foarte bine lista de chiriasi a proiectului, desi Arena Bacau este un mall matur, cu un mix comercial foarte bun”, a declarat Ovidiu Budeanu, proprietarul Arena Mall.

Centrul comercial atrage vizitatori atat din Bacau cat si din orasele vecine aflate la o distanta de 45 de minute de mers cu masina (Piatra Neamt, Roman si Adjud), dar si vizitatori care tranziteaza drumurile europene E 85, E574 si alte drumuri nationale.

Printre cele mai reprezentative branduri din Arena Mall Bacau sunt Cinema City, Inditex, H&M, New Yorker, Reserved, Altex sau Flanco.
In 2015, departamentul de retail al DTZ a intermediat inchirierea unor spatii comerciale cu o suprafata inchiriabila de peste 15.000 mp, colaborand cu majoritatea retailerilor de fashion activi in piata locala.

Arena Mall este primul mall din Bacau deschis in decembrie 2007 in cea mai populata zona rezidentiala a orasului, in urma unei investitii totale de peste 40 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafata totala inchiriabila de 26.000 mp si dispune de peste 100 de magazine de imbracaminte, accesorii, incaltaminte, servicii, fast-food-uri si restaurante si 900 de locuri de parcare in exterior. Arena Mall reprezinta cea mai mare zona de entertainment din oras cu cinema multiplex (8 sali dintre care 4 in format 3D), zona wellness & fitness, 10 piste de bowling, 15 mese de biliard si un cazino electronic cu peste 90 de jocuri.

DTZ Echinox este unul dintre cei mai mari si specializati consultanti imobiliari pe zona de centre comerciale la nivel local, segment pe care mai activeaza nume precum Colliers, JLL, CBRE sau Knight Frank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri