In luna februarie, proprietarii de apartamente din centrul, semicentrul si nordul Capitalei au cerut preturi mai moderate, in vreme ce proprietarii de apartamente din est, sud si vest au crescut pretentiile, conform analizei realizate de echipa HomeFinders.

In ultimele 15 luni de zile, fie cele doua segmente de piata au avut aceeasi evolutie a preturilor (scadere, stabilizare sau crestere), fie s-au inregistrat cresteri ale preturilor in centrul, semicentrul si nordul Bucurestiului si scaderi in est, sud si vest, insa niciodata invers. In februarie, proprietarii de apartamente din zonele centrale, semicentrale si de nord au scazut pretentiile cu 1,42%, de la un pret mediu solicitat de 70.000 de euro la 69.000 de euro.

In schimb, pretul mediu solicitat pentru apartamentele din est, sud si vest a crescut cu 1,92% si a ajuns la 53.000 de euro, un prag care, exceptand luna ianuarie 2015, nu a mai fost atins din august 2014. Pe tipuri de apartamente, cele de patru camere au inregistrat cele mai mari cresteri ale preturilor solicitate, pe ambele segmente de piata.

In centru si nord, preturile apartamentelor de patru camere au crescut cu aproximativ sapte procente, de la 100.000 de euro la 106.990 de euro. In zonele de est, sud si vest, cresterea este de 1,52%, de la 75.350 de euro la 74.500 de euro. Preturile medii solicitate pentru apartamentele de trei camere din centru si nord au cunoscut o usoara crestere in februarie, de 0,3% si au ajuns la 79.250 de euro. Acelasi tip de apartament in zonele de est, sud si vest costa acum in jur de 60.650 de euro, cu 1,08% mai mult decat in ianuarie.

Apartamentele de doua camere, cele pentru care s-au inregistrat cele mai multe oferte in februarie, costa, in medie, 45.000 de euro in estul, sudul si vestul Bucurestiului, la fel ca in ianuarie. In schimb, in centru si nord, proprietarii au scazut pretentiile si au solicitat un pret de 57.000 de euro, cu 1,72% mai mic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri