Presedintele francez, Jacques Chirac, ar putea fi primul sef de stat din lume care va deveni client al recent inauguratului Hotel Novotel din Romania, cu ocazia participarii la Sommet-ul Francofoniei, care are loc in perioada 27-29 septembrie la Bucuresti, potrivit reprezentantilor Accor Hotels.
'Intreaga delegatie franceza va fi gazduita de hotelul nostru, dar nu va pot spune daca si presedintele Chirac va sta cu siguranta la noi, desi suntem pregatiti sa ii fim gazde', a declarat Frederik Deman, director de marketing al Accor Hotels Romania, compania care a construit Hotelul Novotel din Bucuresti, informeaza Rompres. Hotelul, clasificat la patru stele, are si un apartament prezidential cu toate facilitatile care l-ar putea primi pe presedintele Frantei cu ocazia Sommet-ului.

De asemenea, la hotel se va caza, incepand de duminica si echipa campioana a Frantei, Olympique Lyon, care va juca pe 26 septembrie cu Steaua Bucuresti in grupele Ligii Campionilor. 'La hotel vor sta si delegatia echipei Olympique Lyon, care va sosi duminica, in vederea meciului cu Steaua', a spus Deman. Demarata in octombrie 2004, constructia hotelului a durat mai putin de doi ani, investitia totala fiind de circa 40 milioane de euro.
Cu o suprafata totala de 1.500 mp, cladirea este situata pe Calea Victoriei, pe locul de altadata al fostului Teatru National din Bucuresti, in centrul cultural si de afaceri al Capitalei.

Hotelul are 258 de camere, un apartament prezidential, noua apartamente junior si sase apartamente, si detine una dintre cele mai mari sali de tip auditorium dintr-un hotel din Romania, patru sali de conferinta, parcare subterana pazita pe doua niveluri (200 de locuri), un restaurant - Cafe Theatro si un bar - '37', o zona de relaxare, o galerie comerciala de peste 1.300 mp, un centru de fitness si o piscina interioara.

Celelalte delegatii vor fi cazate la hoteluri precum Hilton, Marriott si Sofitel, potrivit reprezentantilor pietei hotelurilor din Romania. "Cei mai multi participanti la Sommet si la manifestarile adiacente vor sta la hoteluri de cinci sau patru stele, precum Marriott, Hilton, Crowne Plaza , Novotel sau Sofitel, dar si la hoteluri de trei stele precum Ibis", a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei Agentiilor de Turism din Romania, Traian Badulescu.
Desi lunile septembrie - octombrie sunt cele mai pline pe piata hotelurilor de categorie superioara din Capitala, unele fiind rezervate in totalitate in aceasta perioada, se pare ca toate delegatiile au gasit loc de cazare, chiar daca nu la hoteluri de categorie superioara.

Intreaga delegatie franceza care va participa la Sommet va fi gazduita de Hotelul Novotel din Bucuresti, aici urmand sa stea si presedintele francez Jacques Chirac. "Primii oaspeti au sosit deja de marti si urmeaza sa soseasca si in zilele urmatoare. Deja avem ocupate 30 de camere cu participanti la manifestari si urmeaza sa soseasca in zilele urmatoare si restul delegatiei oficiale, precum si jurnalistii francezi", a declarat, pentru Rompres, Frederik Deman, director de marketing al Accor Hotels Romania.

Acesta a spus ca in aceasta perioada hotelul va fi ocupat in intregime, delegatia franceza fiind intregita incepand din data de 24 septembrie si de membrii echipei de fotbal Olympique Lyon care vor sosi la Bucuresti pentru a juca cu Steaua Bucuresti in Liga Campionilor. Pentru aceasta reuniune, cel mai mare eveniment la nivel inalt organizat vreodata de Romania, au muncit peste 17.000 de persoane, evenimentul costand noua milioane de euro, la care se adauga finantari externe din partea guvernelor Frantei, Canadei si Elvetiei.

Printre participanti se vor afla presedintele Frantei, Jacques Chirac, cel al Confederatiei Elvetiene, presedintii Bulgariei, Republicii Moldova, Madagascarului, din Gabon, Congo, Guineea, Coasta de Fildes, printul Albert al II-lea de Monaco, premierul Canadei, al statului Quebec, precum si cel al Belgiei. Pana in prezent, peste 500 de jurnalisti s-au acreditat pentru a participa la acest eveniment, cu 100 mai multi decat la Sommet-urile anterioare de la Beirut si Ouagadougou. De asemenea, a fost confirmata prezenta a 36 de sefi de stat si de guvern, a 40 de ministri de externe si a peste 1.500 de membri ai delegatiilor oficiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri