23 Septembrie 2006

Neocasa a lansat ansamblu rezidential de 48 de mil. euro, pe malul lacului Tei

Compania imobiliara Neocasa a anuntat lansarea pe piata a ansamblului rezidential Emerald Residences, a carui constructie se va incheia in februarie 2008, iar costurile de constructie se vor ridica la 48 milioane de euro.
“Cele circa 250 de apartamente care vor fi cuprinse in proiect pot fi de acum achizitionate, pentru preturi intre 1.300 si 1.600 de euro pe metro patrat”, a spus presedintele companiei care dezvolta Emerald Residences, Damianos Damianos, citat de NewsIn. Costurile de constructie se vor ridica la circa 48 de milioane de euro, iar de la inceperea lucrarilor si pana in prezent, s-au investit circa 17 milioane de euro, aceasta suma acoperind si terenul, pe care dezvoltatorul Brooklyn Investments SRL va construi apartamentele, grupate in opt blocuri.

O parte din terenul de 15.130 metri patrati a fost achizitionat de la o companie de transporturi care avea o parcare pentru camioane si cateva birouri, a mai spus Damianos. Aproximativ un sfert din investitie este sustinuta din fondurile companiei, iar restul banilor, din finantare bancara si prevanzari. Fintantarea provine de la Alpha Bank, care urmeaza sa ofere si creditele imobiliare viitorilor proprietari. Investitorii spera sa recupereze annual circa 13% din investitie.

Compania va mai demara pana la sfarsitul anului constructia unui ansamblu rezidential in zona Garii de Nord. Compania care va construi ansambul rezidential Emerald este Summa Romania, divizie romaneasca a companiei turcesti Summa. Brooklyn Investments a mai construit o cladire de birouri in Piata Victoriei si deruleaza un proiect rezidential in Chisinau, de peste 100 de apartamente. De asemenea, are in vedere si dezvoltarea altor ansambluri rezidentiale, deocamdata doar in zona capitalei.

New York Investments, compania mama a Brooklzn Investments, este o companie daneza care dezvolta proiecte rezidentiale in tarile din Europa de Est, construind pana acum in Romania, Bulgaria, Republica Moldova si Ucraina.



Citeste si